Medimagazin logo

Sağlıkçılar birikmiş nöbet ve ek ücretlerini ödenmesini istedi

Ordu'nun Ünye İlçesi'nde, Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Eğitim Sekreteri Hasan Kalafat, devlet hastaneleri çalışanlarının birikmiş nöbet ve ek ücretlerini ödenmediği için zor durumda olduklarını belirterek, "Bölge milletvekillerimizden, Ünye Devlet Hastanesi'ne sahip çıkmalarını istemekteyiz" dedi
Sağlıkçılar birikmiş nöbet ve ek ücretlerini ödenmesini istedi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Ordu'nun Ünye İlçesi'nde, Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Eğitim Sekreteri Hasan Kalafat, devlet hastaneleri çalışanlarının birikmiş nöbet ve ek ücretlerini ödenmediği için zor durumda olduklarını belirterek, "Bölge milletvekillerimizden, Ünye Devlet Hastanesi'ne sahip çıkmalarını istemekteyiz" dedi.
Sendika üyesi hastane personelinin de yer aldığı basın açıklamasında, sağlık personelinin zor şartlar altında çalıştığını, bunun yanı sıra görevini yaparken fiziki, sözlü saldırılara maruz kaldığını ve ayrıca sağlık çalışanlarının maaşlarının son on yılda yüzde 48 oranın da erdiğini söyleyen Hasan Kalafat, "Hastanelerimiz kendi kazançlarıyla çalışanların nöbet, ek ödeme, araç, gereç, temizlik, yiyecek giderleri ve bütün giderleri karşılamak zorundadır. Dolayısıyla yapmış olduğu bu hizmetlerin karşılığın olan, Bağ-kur, SSK, Emekli Sandığı, Yeşil Kart, ücretli hastalar ve resmi kurumlardan alınacak ücretlerle bu hizmetler karşılanmaktadır. 2006 yılı bütçe görüşmelerinde devlet hastanelerinin 2005 yılı ve öncesi Bağ-Kur, SSK ve Yeşil Kart kurum alacaklarının silinmesi yönünde verilen önerge kabul edilerek yasallaşmıştır. Bu olay, Devlet Hastaneleri'nin borçlarını ödeyemez hale getirmiş, personelin nöbet paralarını dahi ödeyemez duruma sokmuştur. Kıt kanaat geçinen sağlık çalışanları Kasım, Aralık ayı nöbet paraları ve 2005 yılının son 4 ayı ek ödemelerini alamamışlardır. Bölge milletvekillerimizden Ünye Devlet Hastanesi'ne sahip çıkmalarını istiyoruz" diye konuştu.
İHA
sağlıkçılar
birikmiş
nöbet
ve
ek
ücretlerini
ödenmesini
istedi
Yorum (13)
rüstem gölen
Sayın Bakan eğer müfettişleri de kaldırıyorsa Bakanlıkta skandalların ardı arkası kesilmeyecektir..Müfettişlik kaldırılır mı?..evet ustalık dönemi bu olsa gerek..tam gün yasası bizim için "tam gümmm" oldu..
0
Cevapla
selim tuna
gerçekten sağlık teftiş kaldırılıyor mu? bakan 1 nisan şakası yapıyor galiba. Her skandal sonrası müfettiş görevlendirildi diyen sayın recep akdağ değil mi? böyle komiklikleri devlet tecrübesi olan başbakanlık bürokratlarının kabul etmesi mümkün değil. zaten başbakanlıktan dönmüş bu tasarı. iyi devleti yönetenler arasından devleti gerçekten bilenler var.
0
Cevapla
Adnan Öbek
Devletin murakabe işini yürüten Hakim ve Savcısı varken Müfettişe gerek yoktur... Onlar kendilerini polis-Hakim ve Savcı zannediyorlar...
0
Cevapla
hasan üçcan
teftiş kaldırılır mı, böyle saçma şey mi olur..denetimsiz bakanlık olur mu?..daha önce başhekim yardımcılığı yaptığım dönemlerde soruşturmacı olarak il sağlık müdürlüğünden görev geldiğinde tüylerim diken diken oluyordu..ne anlarım ben ihale mevzuatından ifade almadan vs.vs..
0
Cevapla
fazlı genç
sayın hocam, ünvan kısmında dr,dr,ve hc yazıyor açıklar mısınız? Bir de hocam ,sağlık ocağını(AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ, YENİ İSMİ)yakan hırsıza, katile,vs.ye benim vergi ödediğim devletin yeşilkart dağıtması caiz midir? selamlar.. dr,fazlı genç aile hekimi
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir