Medimagazin logo

Doktorun yanlış teşhis koyduğunu iddia edip dava açtı

Malatya'da bir aşçıya yanlışlıkla Hepatit -B taşıyıcısı teşhisi koyduğu iddia edilen doktor hakkında Malatya Valiliği soruşturma izni verirken, olayın mağduru ise doktor hakkında davacı oldu
Doktorun yanlış teşhis koyduğunu iddia edip dava açtı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Malatya'da bir aşçıya yanlışlıkla Hepatit -B taşıyıcısı teşhisi koyduğu iddia edilen doktor hakkında Malatya Valiliği soruşturma izni verirken, olayın mağduru ise doktor hakkında davacı oldu.


Edinilen bilgilere göre, Malatya Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesi'nde baş aşçı olarak çalışan Muhittin Kaynacı'ya (36), portör muayenesi için Haziran 2005'te gittiği Devlet Hastanesi'nde İntaniye Servisi'nde görevli Dr. F.A. tarafından Hepatit-B tanısı konulduğu, bunun üzerine Muhittin Kaynacı'nın iş akdinin feshedildiği iddia edildi. İşinden atılan Muhitin Kaynacı, Hepatit B taşıyıcısı olmadığını düşünerek Devlet Hastanesi'nde başka bir doktora müracaat etti.


Yapılan tetkikler sonunda Kaynacı'nın Hepatit B taşıyıcısı olmadığı belirlendi. İkinci doktor raporuyla Malatya Valiliği'ne müracaat eden Muhittin Kaynacı, ilk raporu veren doktor hakkında şikayetçi oldu. Valilik, doktor F.A. hakkında, yapılan yanlış tahlilde ihmali bulunduğu gerekçesiyle soruşturma açılmasına izin verdi.
Malatya Valiliği'nin Ocak 2006'da soruşturma izni vermesi üzerine Muhittin Kaynacı, avukatı Ekrem Karadeniz aracılığıyla Malatya Asliye Ceza Mahkemesi'ne görevi ihmal iddiasıyla dava açtı.

Doktorun yanlış raporu sebebiyle mağdur olduğunu iddia eden Kaynacı, "Benim 3 çocuğum var. Doktorun yanlış teşhisi yüzünden 8 aydan beri işsizim. Bana ilk raporu verdikten sonra ikinci kez aynı doktorun yanına gittim, yine bana Hepatit B teşhisiyle rapor vermekte ısrar etti. Ben aynı hastanede başka bir doktora giderek yine tetkikler yaptırdım. Bu sonuçlara göre Hepatit B taşıyıcısı olmadığım ortaya çıktı. Ancak ilk doktorun verdiği rapordan dolayı hiçbir yerde aşçılık yapamadım, psikolojim bozuldu" dedi.


İHA
doktorun
yanlış
teşhis
koyduğunu
iddia
edip
dava
açtı
Yorum (2)
cemalettin Tunçkaya
Şiddet uygulayan kişilerin sağlık harcamları geçici süre ile askıya alınmalı,eğer ikici kez şiddet uygularsa daha uzun süre.3kez uygulandığında ömür boyu sgk dan faydalanmasına engel olunmalıdır.
0
Cevapla
ömer akpınar
Bir hastayla mahkemelik olduk mesai dışı saatte beni cep telefonumdan arayıp hakaret etti uyarmama rağmen devam etti, geriye dönük cep telefonunun ses kaydı alınmıyor dolayısıyla elimde kanıt yoktu ancak hasta mahkemede bana yaptığı hakareti yalanlamadı ve hakareti mahkeme tutanağınada yazıldı.İnanın aile hekimliğinde halen kaydı bende kendisi, hanımı, çocukları, annesi ve babası kaydının alınması için 3 dilekçe yazdım aramda husümet var hasta-hekim ilişkisi bozulmuştur diye yine kayıtları benden silinmedi hasta size kayıtlı olduğu sürece '' ben seninle mahkemeliyim yada senin oğlunla mahkemeliğin dolayısıyla sizi muayene ederken objektif davranamıycağım hasta-hekim ilişkisi bozulmuştur dememe ve bu konuda inat etmeme rağmen toplum sağlığı '' hastaya tamam ama ailesine bakmak zorundasın '' demelerine bir anlam vereyim bakanlık neden ısrarla bunları halen bana kayıtlı tutuyor yada bu hastaları hemen yan odamdaki meslektaşıma atamaları ne kadar doğru ve etik olur iş arkadaşım izne ayrıldığında yada yerine bakıyorken bunlarla yine yüz yüze olacağım, bu bakanlığın bir günde adam gibi hekiminin yanında olduğunu görünce yeminle söylüyorum kurbanlık alacağım.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir