Medimagazin logo

Kadın-doğumcular Palandöken 'de buluşacak

Palandöken Kadın Doğum Kış Kongresi bu yıl 15-19 Mart 2006 tarihlerinde Erzurum'da yapılacak. <br />Palandöken Kış Kongresi Başkanı Prof. Dr. Sedat Kadanalı, Palandöken'de 2004 yılında düzenlenen kongrenin çok başarılı geçtiğini, 85 konuşmacı, 600 civarında katılımcıyı biraraya getirdiklerini hatırlatarak, gerek kongre içeriğinde güncel, pratiğe yakın konuların seçimi gerekse kongre öncesi düzenlenen 4 kursun büyük beğeni kazandığını ifade etti
Kadın-doğumcular Palandöken 'de buluşacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Palandöken Kadın Doğum Kış Kongresi bu yıl 15-19 Mart 2006 tarihlerinde Erzurum'da yapılacak.
Palandöken Kış Kongresi Başkanı Prof. Dr. Sedat Kadanalı, Palandöken'de 2004 yılında düzenlenen kongrenin çok başarılı geçtiğini, 85 konuşmacı, 600 civarında katılımcıyı biraraya getirdiklerini hatırlatarak, gerek kongre içeriğinde güncel, pratiğe yakın konuların seçimi gerekse kongre öncesi düzenlenen 4 kursun büyük beğeni kazandığını ifade etti.

Prof. Dr. Kadanalı, öte yandan kış, kar, kayak, şömineden oluşan ve çoğumuza farklı gelen ortamın, sosyal-kültürel zenginliğin damaklarında hoş bir tat bıraktığını vurguladı. Prof. Dr. Sedat Kadanalı, Palandöken'de düzenlenecek kongrede hedeflerinin, 2004 yılındaki kongremizden her alanda daha başarılı ve doyurucu bir toplantı yapmak olduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Kadanalı, şunları kaydetti:
"Palandöken Kış Kongresi'nin hazırlıkları aktif olarak bir yıl önce başladı. Öncelikle Erzurum'da kışın çok sert olmadığı ancak karın bol olduğu yani kayak sporunun en iyi yapılacağı 15-19 Mart 2006 tarihleri seçilerek Palandöken dağındaki otellerle anlaşıldı. Kongreye bilimsel katkı sağlayacak ülkemizin önde gelen, saygın bilim adamlarının desteği alındı. Bu esnada kongre için endüstrinin yoğun ilgisi bizi hem şaşırttı hem de çok sevindirdi. Katılımcılara şu müjdeyi vermek isterim ki, daha Haziran 2005 de bir çok firma kongreye getireceği katılımcılar için yüksek sayıda otel odasını rezerve etmiştir. Katılımcıların kongrede öğrenmek istedikleri konular ve kurslar pilot bir çalışmayla belirlendi. Bu yıl bir yenilik olarak 'kahvaltılı yuvarlak masa' toplantıları olacaktır. Bu toplantılarda 10 kişilik gruplar konunun uzmanlarıyla bir araya geleceklerdir. Çoğu meslektaşımızın istediği obstetrik ultrasonografi kursu tekrar yapılacaktır. 2004 yılındaki obstetrik ultrasonografi kursunun altyapısının çok iyi hazırlandığını meslektaşlarımız ve kurs eğitmenlerinden duymak bizi çok sevindirmişti. Bu kursu aynı hatta daha yüksek kalitede tekrarlayacağız. Ovulasyon indüksiyonu Kursu da yine kongre öncesi yapılacaktır. Ameliyathanelerde yaptığımız operatif kursun bu yılki konusunu son duyuruda netleştirerek sizlere duyuracağız."


"Palandöken Kış Kongresi hepimizin bilimsel toplantılardan oldukça uzak kaldığı bir dönemin sonunda, başka bir anlamda da 2006 yılının genel kapsamlı ilk kongresi olacaktır" diyen Prof. Dr. Kadanalı, toplantının daha önce olduğu gibi saat 12.00'den 17.00 oturumlarına kadar katılımcıları kayak, çevreyi tanıma , lokal gezintiler vb. aktiviteler için serbest bırakacağını ifade etti. Prof. Dr. Kadanalı, "Böylece herkes gönül rahatlığıyla hem bilimsel hem de sosyal ve sportif aktivitede bulunabilecektir. Bu yıl ayrıca sürpriz sosyal aktiviteler hazırlamaktayız. Ülkemizin tanınmış simalarıyla sizleri 'şömine başı sohbetleri'nde buluşturmayı planlıyoruz. Yöresel kültürü, mutfağı ve eğlenceleri tadacağınız 'Erzurum Gecesi'ni yine düzenleyeceğiz" diye konuştu.


Endoskopik Cerrahi, Menopoz ve Osteoporoz, Perinatoloji, Ürojinekoloji Jinekolojik Onkoloji, Jinekoloji ve Obstetride Güncel Konular, Mesleğimizde Sigorta Mevzuatı Gelişmeleri, Kahvaltı Yuvarlak Masa Toplantıları adı altında kongre bilimsel programların yer alacağı programla ilgili olarak www.pkd2006.org adresinden bilgi edinilebileceği kaydedildi.


İHA
kadın-doğumcular
palandöken
'de
buluşacak
Yorum (4)
bilge
Beyaz önlük, siyah şapka---Hayy yayınları okursanız, kongrelerin ne için yapıldığını da anlayacaksınız.........
0
Cevapla
Hasan Ekim
Firmaların sponsor olması birçok etik sorunu da beraberinde getirdiğinden kongreler katılımcıların veya bağlı oldukları kurum tarafından ödenen paralarla düzenlenmesi gerekmektedir. Sponsor benim bir sürü masrafım oldu, bunu da benim önerdiğim şartnameleri kullanrak yalnız benden malzeme alarak telafi et diyebilir.Bunun için müneccim olmaya gerek yok, mal alımı ile kongre sponsorluğu aynı firmadan olmuşsa zaten durum bellidir.Bunun için kongreler 5 yıldızlı otellerde değil kongre merkezlerinde düzenlenmelidir. Astronomik kayıt ücretleri olmamalıdır. Sadece bilimsel faaliyetlerin ön planda olması birçok dedikoduyu da önler. Nitekim, kongreler için bayii toplantısı denmesi hoş bir şey değil.
0
Cevapla
Kemal dağhan
Bir maddede benden olsun, sırf dernekler para kazansın diye toplantı düzenlenmez, 5 yıldız diye geçinip, 3 yıldızı ancak hakedebilen maritime pine beach te maddi avantajlar sağlayarak kongre yapılmaz.
0
Cevapla
erhan özyurt
kongreler kesinlikle kongre merkezlerinde düzenlenmeli. 25-29 nisanda reklemını yapmayacağım sözde 5 yıldızlı bir otelde yoğunbakım kongremiz var. Katılımımızı zorla firmalara ayarlatabildik. üstüne birde otelde konaklamıyoruz diye günlük 100 lira otele giriş parası isteniyor. İlla Antalya'da düzenlenecek ise Antalya kültür merkezi fazlasıyla bilimsel program için yeterlidir. Ama herkesin bildiği gibi Türkiye'de kongre düzenlemenin amacı farklıdır. İşte bu yüzden yurtdışı kongrelerde oturacak yer bulunamayıp ayakta oturumlar dinlenirken, ülkemizde insanların yarısı havuz başında güneşlenip herşey dahil sistemin keyfini çıkartmaktadır.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir