Medimagazin logo

''Türkiye'de kuş gribi insanlara bulaşabilir''

ABD'den sağlık uzmanları, Asya'da 70'ten fazla kişinin ölmesine neden olan kuş gribinin, Türkiye'de insanlara bulaşmasının beklenmeyen bir durum olmadığını bildirdi
''Türkiye'de kuş gribi insanlara bulaşabilir''
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
ABD'den sağlık uzmanları, Asya'da 70'ten fazla kişinin ölmesine neden olan kuş gribinin, Türkiye'de insanlara bulaşmasının beklenmeyen bir durum olmadığını bildirdi.

Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Tony Fauci, Güneydoğu Asya'daki gelişmelerin aynısının Türkiye'de görüldüğünü belirtti.

Fauci, çocukların, hastalıklı hayvanlarla oyun oynadığı bir ortamda, virüsün bulaşmasının önlenemeyeceğini kaydetti.

Tavukların, evin dışında beslenmesi durumunda da hastalıktan korunulamayacağını, evlerin çevresinde oyun oynayan çocukların, virüsü evin içine taşımasının normal olduğunu belirtti.

Bir ailenin tüm üyelerinin hastalanmasının şaşırtıcı bir durum olmadığını kaydeden Fauci, hastalıklı kuşların çok büyük miktarlarda virüs yayabileceğini ifade etti.

Fauci, ''Bir ülkede kuşlarda hastalığın görülmesinden sonra, hastalık er ya da geç insanlara da bulaşacaktır'' dedi.

Tony Fauci, virüsün insandan insana bulaşmaya başladığının en önemli belirtisinin, herhangi bir hayvansal virüs kaynağına temas etmeyen insanlarda hastalık görülmesi olacağını da kaydetti.

Mynet
''türkiye'de
kuş
gribi
insanlara
bulaşabilir''
Yorum (6)
Mehmet Keskintimur
Sayın Hocam siz çok daha iyi bilirsiniz ki, doğrular bilim dünyasındaki en değerli varlıklar iken, siyasette ise oy denilen hakkın kullanımıdır. Sizce Sağlık Bakanlığımız meseleye hangi pencereden bakmaktadır? Saygılar..
0
Cevapla
esra karakaş
Allah razı olsun..
0
Cevapla
Abdullah Kırbız
Hocamıza tespitleri için teşekkür ediyoruz.Sayın hocamız sonuna kadar haklı hastaya önce yasal sonra sağlık açısından bakmak istemiyoruz. Hasta sağlığı açısından nitelikli eğitime,ailesel ihtiyaçlarımız ve emekliliğimiz için paraya,huzur için de saygıya ihtiyacımız var. Hakkımız olan verilsin yeter... Hocamıza tespitleri için teşekkür ediyoruz
0
Cevapla
abdullah yılmaz
Hekim yerine'Sağlık hizmeti sunanların hakkı' nasıl olurdu sayın hocam.ayrıca yazınız içinde teşekkürler.
0
Cevapla
tahir hatipoğlu
Hocamızın dediklerine tümüyle katılıyorum. Bu hakların çoğu insan hakkı olarak isteniyor. Türkiye'de devlet henüz "hak verme" olgunluğuna erişmedi. Burada da aynısı var. Bir şey söylemek isterim. Hekimler de "özeleştirilerini" yapmalıdır. Neden bu noktaya gelindi, sorusu sorulmalıdır. Ayrıca her meslekte sayısal çoğalmayı maalesef saygınlık yitimi izliyor. Bunu da bir ölçü de doğal görmek gerekir. Profesörlerin haline bir bakınız. Çoğaldıkça yitiriyorlar.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir