Medimagazin logo

Maliyeden ilaç paralarını ödeyin genelgesi

Maliye Bakanlığı, 2005 yılına ilişkin ilaç bedellerinin 15 Şubat’a kadar tümüyle ödenmesini istedi
Maliyeden ilaç paralarını ödeyin genelgesi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Maliye Bakanlığı, 2005 yılına ilişkin ilaç bedellerinin 15 Şubat’a kadar tümüyle ödenmesini istedi.

Maliye Bakanlığı’nın saymanlıklara gönderdiği bir yazıda bakanlığa intikal eden bilgiler ve merkez veri tabanında yapılan incelemeler sonucunda, bazı saymanlıkların, Bütçeleştirilmiş Borçlar Hesabına kaydedilerek 2006 yılına devrettirilen ilaç giderlerini halen ödenmediği, bazı tahakkuk dairelerinde de henüz saymanlıklara intikal ettirilmemiş 2005 yılı ilaç giderlerine ilişkin tahakkuk evrakının bulunduğunun anlaşıldığı belirtildi.

Yazıda saymanlıkların, ilaç giderleriyle ilgili olarak 2005 yılından devrettirilen tutarların tamamını en geç 15 Şubat 2006 tarihine kadar ödemeleri istendi.

Ayrıca, saymanlıklardan tahakkuk daireleriyle irtibata geçerek 2005 yılında tahakkuk ettirilemeyen ilaç faturalarını, en geç 10 Şubat 2006 tarihine kadar, 2006 yılı bütçesinden tahakkuk ettirerek göndermeleri talep edildi. Bu yolla tahakkuka bağlanan söz konusu ilaç giderlerinin de en geç 15 Şubat 2006 tarihine kadar ödeneceği belirtildi. Yazıda "Daha açık bir ifadeyle, 15 Şubat 2006 tarihi itibariyle 2005 yılında faturaya bağlananlardan ödemesi yapılmayan hiçbir ilaç gideri kalmayacaktır" denildi.


Hürriyet
maliyeden
ilaç
paralarını
ödeyin
genelgesi
Yorum (6)
A.K.
Benimki hep A çıktı.
0
Cevapla
Tamer
Tüm soruların cevabı A.
0
Cevapla
keşkedoktorolmasaydım
istisnasız A diyorum
0
Cevapla
Cemalettin KALYONCU
Ben anketinizi açık uçlu olarak cevapladım, sizinle de paylaşmak istedim, “ devir değişti, ahlak bozuldu, kıyametin kopması yakındır” sözü çok çok eskidir, milattan önce 2000 gibi, ama Nasrettin hocaya göre ikidir, biri karısı öbürü kendi ölünce, Mademki keyfi cevaplar verebiliriz ben Peyami SAFA gibi hep D şıklarını işaretleyeceğim. Benim yaşım da zaten ortalık yerde umutsuzluktan söz etmeyi kaldırmaz. Gençler ümit var olunuz. 1-Tıp fakültelerindeki eğitim ve öğretimin niteliği gelişmiş ülkelere oranla genel olarak nasıldır?Hangi tıp fakültelerimizle hangi gelişmiş ülkelerin hangi tıp fakültelerini karşılaştıracağız. Bunu şahsen yapmaya cür'et etmek istemiyorum. 2-Tıpta uzmanlık sınavlarında gerek sorularda gerekse merkezi yerleştirmelerde hata yapılması olasılığı nedir? gerek sorularda gerekse merkezi yerleştirmelerde hata yapılması olasılığı ters ve farklı ise nasıl cevaplanır? 3-Tıpta uzmanlık öğrencilerinin aldığı eğitimin niteliği gelişmiş ülkelere oranla genel olarak nasıldır? Uzmanlık alanlarına göre olması kuvvetle muhtemel farklılıkları nasıl değerlendirebileceğiz 4-Türkiye adresli yapılan tıbbi bilimsel araştırmaların ve yayınların genel olarak niteliği nasıldır? Bu konuda niteliğin çok değişken olması olağan değil midir? Ne orantıda olursa ne diyeceğiz? 5-Türkiye’de çalışan bir hekimin meslek yaşamı boyunca en az bir kez sözlü ve/veya fiziksel şiddete uğrama olasılığı nedir? Çok farklı koşullarda çalışan hekimlerin şiddete maruziyet insidensini nasıl ölçeceğiz? Ölçmeden verilecek cevap sizce ne kadar geçerli olur? 6-Tam gün yasası sonrası kamu kurumlarında verilen sağlık hizmeti niteliksel açıdan tam gün yasası öncesine göre ne durumdadır? Nasrettin Hocanın gösterdiği merkezi reddeden çıktımı? Tam gün yasasını mı, sağlık hizmetini mi irdeleyeceğiz. Tam güne bakış hizmeti değerlendirmede bir şartlanmışlık oluşturmuyor mu dersiniz? 7-Türkiye’de çalışan hekimlerin 2012 yılında genelde mesleksel açıdan maddi ve manevi olarak tatmin düzeyleri nedir? Maddi ve manevi tatmin birlikte nasıl değerlendirilecek? Sahi siz tatmin kavramını ve maddi olanını nasıl tanımlarsınız? Hani insan bu, canı neler ister? yat kat fort doç mersedes ..... 8-Türkiye’de çalışan hekimlerin genel olarak mesleklerinin ve ailelerinin gelecekleri ile ilgili beklentileri ne yöndedir? Mesleğinin geleceği ile ilgili beklentisi kötü olan kendine bakmalı değil mi? Ailelerin geleceği ile ilgili beklenti torunlarınız ilkokula başladığı gün evlendiğiniz günkünden farklıdır
0
Cevapla
umutsuzdoktor
sayın hocam anketteki sorular çok güzel olmuş...bir- iki soru hariç cevabın A şıkkı olacağından eminim. malesef yetkililer sağlıktaki ilerlemeyi hasta memnuniyeti ile ölçüyorlar ,doktorları hesaba katan bile yok..?keşke ankete iki soru daha ilave edebilme imkanı olsaydı.1- çalışan yada emekli doktorlar malum yetkililere haklarını ne derecede helal ediyorlar ? 2-emekli maaşlarında ki iyileştirme sözü süreci 10 yıl oldu ama sonuç malum... bu en hafif tabiriyle doktorları yok saymak değil midir ?... türünden sorular da olsaydı ...keşke..HOCAM..SAYGILARIMLA...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir