Medimagazin logo

Akdeniz organ naklinde tüm Avrupa'yı solladı

Antalya Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Organ Nakli Merkezi, bu yılın ilk 10 ayında 210 böbrek nakli yaparak, bu alanda Avrupa birincisi oldu. AÜ Organ Nakli Merkezi, böylece geçen yıl 199 böbrek nakliyle birinci olan Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'daki organ nakli merkezini de geride bıraktı
Akdeniz organ naklinde tüm Avrupa'yı solladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Antalya Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Organ Nakli Merkezi, bu yılın ilk 10 ayında 210 böbrek nakli yaparak, bu alanda Avrupa birincisi oldu. AÜ Organ Nakli Merkezi, böylece geçen yıl 199 böbrek nakliyle birinci olan Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'daki organ nakli merkezini de geride bıraktı.


AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Organ Nakli Merkezi ekibinin, 10 ayda toplam bin 210 saat ameliyathanede kaldığını belirtti. Akaydın, "210 böbrek nakli, 20 karaciğer ve 10 pankreas nakli işlemi yapan organ nakil merkezi 52 tam gün, toplam bin 210 saat operasyonda kaldı. Nakil olan 210 hastadan sadece iki hasta hayatını kaybetti" şeklinde konuştu.

Türkiye'de 40 bin hastanın böbrek beklediğine işaret eden Akaydın, yabancı ülkelerden de AÜ'de böbrek nakli yapılması için talepler geldiğini, ancak hiçbir ülkenin kendi vatandaşları böbrek beklerken, başka ülkelerin vatandaşlarına böbrek nakletmeyi istemediğini kaydetti.

Sabah
akdeniz
organ
naklinde
tüm
avrupa'yı
solladı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir