Medimagazin logo

Acil nöbet havuzu

Hastanelerde acil servis nöbetleri uzman hekimler tarafından tutulacak. Uzman hekim sayısı 4’ten az olan hastaneler için, 4’ten fazla uzmana sahip hastanelerden takviye yapılacak...
Acil nöbet havuzu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Hastanelerde acil servis nöbetleri uzman hekimler tarafından tutulacak. Uzman hekim sayısı 4’ten az olan hastaneler için, 4’ten fazla uzmana sahip hastanelerden takviye yapılacak...


Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, uzman doktorların acil servislerde nöbet tutmasına ilişkin bir genelge yayınlandı.

Geçen yıl Aralık ayında aynı konuda yayınlanan genelgeye ilişkin tereddütlerin giderilmesi amacıyla, bazı hususların açıklığa kavuşturulduğu genelgeye göre, acil nöbetlerini öncelikle iç hastalıkları, genel cerrahi, kadın hastalıkları ve doğum ile çocuk sağlığı ve hastalıkları branşlarındaki uzmanları tutacak.

Taburcu oluncaya kadar doktor takibi...
<7b>
Beyin ve sinir cerrahisi, ortopedi ve travmatoloji, nöroloji, kulak burun boğaz hastalıkları, göz hastalıkları, üroloji branşlarında 4 ve daha fazla uzman hekimin bulunması durumunda il sağlık müdürlükleri ve hastane başhekimliklerince yapılacak değerlendirme sonucunda ihtiyaç duyulması halinde branş nöbeti tutulacak.

Eğitim ve araştırma hastanelerinde başhekimin uygun görmesi durumunda, yan dal uzmanlık branşları ana dal içinde değerlendirilerek nöbete dahil edilecek. Uzman hekim tarafından nöbet tuttuğu hastanede yatırılarak, tedavi ve ameliyat edilen hastanın takibi taburcu oluncaya kadar aynı hekim tarafından yapılacak.

Tüm boş yataklar ‘Acil Servis’e ayrılacak...

Şartların elvermesi ve gerekli olması halinde ilgili hekim hastasını kendi çalıştığı hastaneye nakledebilecek.

Nöbet hizmetlerinin bir kısmı ücretlendirilirken, aylık nöbetin toplam 80 saati aşması durumunda izin kullandırılacak.

Hastanelerde boş yatak olmadığı gerekçesiyle hastaların başka hastanelere sevk edilmesinin önlenmesi amacıyla her akşam servislerdeki boş hasta yatakları tespit edilecek. Tüm boş yataklar gerektiğinde kullanılmak üzere acilin emrine tahsis edilecek.

Yoğun hastanelerde branş nöbeti olacak...

Sağlık Bakanlığı tarafından nöbet ve acil sağlık hizmetleriyle ilgili 16 Aralık 2005 tarihinde yayınlanan ilk genelgede, acil nöbetlerinin bir hastanede aynı branşta 4 ve daha fazla uzman hekimin bulunması halinde branş nöbetinin bunlar tarafından tutulacağı bildirilmişti.

Uzman hekim sayısı branş nöbeti tutmaya elverişli olmayan yani bir branşta 4'ten az uzman hekim bulunması halinde acil hizmetleri için uzman hekimlerin ortak bir havuzda toplanarak acil hizmetlerinin en yoğun olduğu hastanede branş nöbeti tutturulması talimatı verilmişti.

İlk müdahaleden sonra merkez hastaneye...

Uzman hekimlerin branş nöbeti tuttuğu merkez hastane dışında kalan diğer hastanelerde, acil serviste pratisyen hekimlerin görev yapacağı, uzman müdahalesi gereken durumlarda ilk müdahalenin ardından hastanın uzman branş nöbetinin tutulduğu merkez hastaneye ulaştırılması gereğinin altı çizilmişti.

Acil servise başvuranlardan, yatırılarak tedavisi gereken hastaların hiçbir suretle boş yatak olmadığı gerekçesiyle sevkinin yapılmayacağı hastanenin tüm yataklarının acil hastalar için kullanılacağı da bildirilmişti. Tıbbi zorunluluk nedeniyle sevk gerekmesi halinde ise, sevkin yapılacağı hastanedeki tüm yatakların dolu olması hali hariç, ''Yatağım yok'' şeklinde mazeret ileri sürülmeyeceği talimatı da verilmişti.

Gereksiz sevk yapanlara uyarı...

Endikasyon hariç gereksiz sevk yapan hekimlerin uyarılması gereğine işaret edilerek gereksiz sevklere müsamaha gösteren hastane başhekimlerinin de sorumlu tutulacağı bildirilmişti.

Bugün
acil
nöbet
havuzu
Yorum (5)
cerrah tolga
Sayın Hocam, artık hekim azlığı veya hoca azlığı söz konusu değil.özele gidenlerin geri dönüşüne en iyi örnek geçenlerde sağlık bakanlığına başvuralarda ortaya çıkmıştır.Olay tamamen paraya dönmüş,hekim olarak eğer kanser olan hastama, ışın tedavisi için 5000 tl fark veriyorsam gerisini siz düşünün
0
Cevapla
B.K.
Klasik bir Haldun Güner yazısı. Kinaye dolu, herkese laf çakma peşinde.
0
Cevapla
CRİSTALLER
HEPİMİZ KÖLEYİZ. K.Ö.L.E.Y.İ.Z. İTİRAZI OLANLAR %1000 KÖLEDİR.
0
Cevapla
ali
yazının ana fikri - herkes gitmeden önce iyi düşünsün ise zaten kimse kolay kolay böyle bir karar almıyor. içeri olarak boş bir yazı.
0
Cevapla
H.G.
Her zamanki gibi populist politikaların ekmeğine yağ süren, cesaret ve umut kırıcı bir yazı olmuş. Aynı zamanda içerik olarak zayıf. İstifa ve ücretsiz izin gibi önemli kozları güya küçültücü bir yaklaşım sergilemiş. Herkes safını belli ediyor. beş yaşında torunla öğretim üyelerinin onurlu istifa vb. talepleri karşılaştırılamaz. Meslekdaşlara karşı şık olmamış. Kimse birilerinin ekmeğine yağ sürmesin, bilerek veya bilmeyerek...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir