Medimagazin logo

Bin hastane yıkıldı

7.6 büyüklüğünde depremin binaları toprağa gömdüğü Keşmir’de devletin yaptırdığı hastanelerin çoğu çöktü. Pakistan’ı vuran 7.6 büyüklüğündeki deprem, 40 bin can almasının yanı sıra, bin kadar hastanenin de yıkılmasına neden oldu
Bin hastane yıkıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
7.6 büyüklüğünde depremin binaları toprağa gömdüğü Keşmir’de devletin yaptırdığı hastanelerin çoğu çöktü. Pakistan’ı vuran 7.6 büyüklüğündeki deprem, 40 bin can almasının yanı sıra, bin kadar hastanenin de yıkılmasına neden oldu.

Çoğu devlet eliyle yapılan hastane binalarının inanılmaz akıbetiyle, ülkenin sağlık sistemi de çöktü.

BM İnsani Yardım Koordinasyon Dairesi (OCHA), cumartesi günü meydana gelen depremin yerle bir ettiği Pakistan’da bin kadar hastanenin tamamen yıkıldığını, bu nedenle binlerce yaralının tedavisinde zorluk çekildiğini bildirdi.


OCHA sözcüsü Elisabeth Byrs, bu rakamın sadece Pakistan’ı kapsadığını belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü de, deprem bölgesindeki altyapıların zarar görmesinin dışında, sarsıntıda doktor ve hemşireler başta olmak üzere birçok sağlık görevlisinin hayatını kaybettiğini ya da ağır yaralandığını duyurdu.

YAĞIŞ ENGELİ

Depremin vurduğu Muzafferabad kentinden İslamabad’a kadar olan bölgede etkili olan şiddetli yağış ve dolu, yardım çalışmalarını engellerken, salgın hastalık riskini de artırıyor.

KOBE’DEN KURTULMUŞTU

Pakistan’daki korkunç deprem felaketinde 2 yaşındaki oğluyla ölen Japon mühendisin, 1995’teki Kobe depreminden kurtulmayı başardığı ortaya çıktı.

6400 kişinin öldüğü depremde, Kobe çelik şirketine ait büronun enkazından sağ çıkan Narahara, daha sonra istifa etmiş ve gelişmekte olan ülkeler için çalışmaya başlamıştı. Narahara’nın Kobe depreminden sonra yakınlarına, ‘Bu faciayı yaşadıktan sonra yaşama bakışım değişti. Uzmanlığımı, sahada ve gelişmekte olan ülkeler için kullanmayı istiyorum’ dediği belirtildi.


Hürriyet
bin
hastane
yıkıldı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir