Medimagazin logo

SSK ilaç batağında

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Başkanı Köksal Aydın, SSK’nın devriyle ilaç harcamalarında üç kat artış olduğunu belirterek, "Hükümet devrin SSK’ya maliyetinin 1.7 milyar YTL olacağını öngörmesine rağmen, maliyet tahmin edilenin en az üç katı olmuştur" dedi
SSK ilaç batağında
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Başkanı Köksal Aydın, SSK’nın devriyle ilaç harcamalarında üç kat artış olduğunu belirterek, "Hükümet devrin SSK’ya maliyetinin 1.7 milyar YTL olacağını öngörmesine rağmen, maliyet tahmin edilenin en az üç katı olmuştur" dedi.

SES, SSK sağlık kuruluşlarının Sağlık Bakanlığı’na devredilmesinin birinci yılını değerlendirdi. SES Genel Başkanı Köksal Aydın, sendikada düzenlediği basın toplantısında, devirle özelden hizmet, ilaç ve tıbbi ilaç alımının önünün tamamen açıldığını kaydetti. SSK ilaç fabrikasının kapatıldığını anımsatan Aydın, Kurum kaynaklarının yerine bütçe açıklarını kapatmakta ve özel sektöre faizsiz kredi olarak dağıtılarak kullanıldığını söyledi.

SSK’nın korkunç yolsuzluklara şahit olduğunu bildiren Aydın, bunun pilot uygulama olarak kullanılan hastanelerde ortaya çıktığını dile getirdi. Aydın, 37 dispanserin kapatıldığını anımsatarak, hükümetin iddia ettiği gibi kuyrukların azalmadığını sadece yer değiştirdiğini belirtti. Aydın, özelden hizmet alımının geçici bir memnuniyet yarattığını ancak tüm özel sağlık kuruluşlarında "fark ücreti" kavramının başladığını kaydetti.

Sağlık emekçilerinin hak kayıplarının da giderek arttığını da dile getiren Aydın, bu kayıpların 60-150 YTL arasında olduğunu belirtti. Hak kayıplarına örnek veren Aydın, lojmanda oturanların tahliye ettirildiğini, nöbet ek ödemlerinin artık verilmediğini bildirdi. Çalışanların görev yerlerinin de değiştirildiğini ifade eden Aydın, "Provizyon merkezleri oluşturularak bir kısım çalışan sağlık iş kolundan çıkarıldı. Ve Çalışma Bakanlığı’nda istihdam edildi" dedi.

KADROLAŞMA HIRSI DEVAM EDİYOR

Aydın, Dışkapı SSK Hastanesi’nde 36 Başhekim Yardımcısının bulunmasının kadrolaşma hırsının geldiği aşamayı gösterdiğini belirterek, hastane isimlerinin değiştirilmesinin de deformasyonun başka bir boyutu olduğunu kaydetti. Aydın, "Örneği, SSK Dışkapı Hastanesi, Yıldırım Beyazıt, İstanbul Vakıf Gureba’nın ismi de Bezm-i Alem Valide Sultan olarak değiştirilmiştir" dedi.

Aydın, devrin ilaç harcamalarında tasarrufa değil, zarara neden olduğunu SES Genel Başkanı Köksal Aydın, SSK’nın devriyle ilaç harcamalarında 3 kat artış olduğunu belirterek, "Hükümet devrin SSK’ya maliyetinin 1.7 milyar YTL olacağını öngörmesine rağmen, maliyet tahmin edilenin en az 3 katı olmuştur" dedi.

Köksal Aydın, sağlıkta dönüşümün salgın hastalıklarla dramatik boyuta geldiğini kaydederek, Fatma Özcan’ın kuş gribi nedeniyle ölümünün buna örnek teşkil ettiğini söyledi. Aydın, "Çünkü Fatma’nın babasına senet imzalatmışlar. Bu insanlar sağlık hizmetinin parası olanların yararlanabileceği bir hizmet olduğunu düşündüklerinden feryat etmişlerdir" diye konuştu.


Hürriyet
ssk
ilaç
batağında
Yorum (6)
kani mutlu
sirf yazmis olmak icin yazilmis yazi. herkesin evine hirsiz giriyor. sanki sadece hekimlerin evine hirsiz giriyormus gibi... ustelik yazi sadece Ankara icin gecerli. bu kadar zorlamaya gerek yok hocam:)
0
Cevapla
özcan özbal
Öncelikle geçmiş olsun meslektaşlarımıza.Evet Bahçelievler Ankara'nın en temiz semtlerinden biri ama binaların çoğu eski 25-30 senelik hatta daha eski binalar.Site şeklinde değiller,doğrudan sokağa açılıyor girişleri.Ulaşım çok kolay.Ring şeklinde dolanan otobüs var.Tabi hırsızlar için de ulaşım kolay.Kentsel dönüşümün zamanı geldi.Site içinde güvenlikli sitelere dönüşmeden bu hırsızlık işi bitmez.
0
Cevapla
Can Ali Gürgüç
Haldun Hoca,bak Dr.Kani Mutlu, yazına nasıl bir cevap uygun görmüş.Oku ama üzülme.Kendi zaaflarını bizlere,hocalarına yüklüyorlar.Onlara evlat muamelesi yaptığımızı,biraz bir şeyler öğretmeğe çalıştığımızı,yarı aç yarı tok onlar için hayatımızı tükettiğimizi bilmiyorlar.Bu nesil ve bundan sonrakiler daha da beter olacaklar.Kısa yoldan köşe dönmek için çalışıyorlar.Milletimize kusturacakları kanın sorumlusunu şimdiden bulmuşlar.Bizleri hırsızlıkla,bilgi noksanlığı ile,öğretmemekle suçluyorlar.Bacak kadar bir doktorun karşısında boynu bükük bekleyip,sağlık kurulu raporu ile kullanmam gereken ilaçları yazmayıp, beni def ettiğini dile getirdiğim için ideolojik amaçlarla,mütedeyyin hekimleri yermekle suçluyorlar.Sen daha çok gençsin,umarım daha iyi yetişmiş nesillerle karşılaşırsın.Rahmetli Prof.Dr.Hilmi Akın'ı bir gün sokakta ağlarken bulup odama götürmüştüm.Sert ama bilgili bir hocaydı.I.cerrahiden yetişmiş ağır topların hepsinde emeği vardır.Hocam,bu ne hal?dediğimde,hiç klinikten geliyorum.Aylık kullanmam gereken ilaçları yazdırmağa geldim.Geldiğimi duyanlar kapılarını kilitleyip,saklandılar.Ben de yaşım icabı göz yaşlarımı tutamadım,dedi.Sonra ilave etti;oğlum bu etrafında secde edenler,bir gün gelecek sana da aynı muameleyi yapacaklar.Doğrusu inanamamıştım.Meğer haklı imiş.Rahmetli Sokollu hoca geldiğinde merdiven başındaki çanı çalarlardı,hoca lar ve asistanlar donlarına sıçardı.O zaman talebe idim,olay çok garibime giderdi.Ama onun yetiştirdiklerinin hepsi bir ''dev'' oldular.Biz ise reaksiyon gurubu olduk.Asistanlarımızı hoş gördük,hocaları çok sıkıya almadık.Genede şunu söyleyeyim,İstanbuldaki bütün kalbur üstü özel hastanelerin kadın hastalıkları ve doğum kliniklerinin başında Ankara Tıp Fakültesinden yetişenler var.Gittiğimde kapıdan karşılayıp,kapıdan uğurluyorlar.Onlarla ve sizlerle iftihar ediyorum.Tam süre yasaları ile yetişen o güzel nesilleri darmadağan ettiler.Sıkışınca gene kapınızdaki paspasın üstüne yatıyorlar ama bitleri dirilince,en büyük düşmanları olarak bizleri belliyorlar.İçimiz burularak gene ettiğimiz yemine sadık kalıyoruz.Hipokrat yemini neymiş?Ben Kur'an üzerine yemin ederim diyenler,Kur'anın da aynı şeyleri emrettiğinin farkında bile değiller.Rahmetli Ahmet hoca,''böyle basurlu götün,böyle olur nevruz'u''derdi.Ne kadar haklıymış!Sen kendini üzme,Esendal hocayı an,ümitsiz de olsalar onları eğitmeye devam et.Gözlerinden öperim.
0
Cevapla
m.seçkin özışık
ateş düştüğü yeri yakar.hoca haklı.biz 36 saat nöbet tutarken evlerimiz açık hedef haline geliyor.polisinde bulmak için çaba sarf ettğini ne yazık ki göremiyoruz.yıllarca çalışıp zor bela aldığımız eşyalar bir çırpıda yok oluyor.
0
Cevapla
Gülce Gökgöz Özışık
Ellerinize sağlık Haldun Hocam. İnsan bizim başımıza gelmez diyor ama gelince anlıyor işte. Bir dur denmesi lazım bunlara. Umarım kimsenin başına gelmez.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir