Medimagazin logo

"Kornea hırsızlığı davası" yargı önünde

Gaziantep'te, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Sema Çelik'in kornealarını ailelerinden habersiz aldığı gerekçesiyle hakkında dava açılan doktorun yargılanmasına devam edildi
"Kornea hırsızlığı davası" yargı önünde
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Gaziantep'te, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Sema Çelik'in kornealarını ailelerinden habersiz aldığı gerekçesiyle hakkında dava açılan doktorun yargılanmasına devam edildi.

Gaziantep 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına, sanık Dr. Adnan Aksoy'un avukatı Adem Şallı, ölen Sema Çelik'in babası Ali Ağtürk'ün avukatı Metin Kınacılar katıldı.

Sanık Dr. Adnan Aksoy'un avukatı Adem Şallı, yazılı olarak verdiği savunmasında, müdahil tarafın, davaya katıldıkları ilk günden bu yana bütün deliller ve kanunlar açık olmasına rağmen, olayı kötü niyetli bir şekilde 'çete halinde organ hırsızlığı' gibi yansıtmaya çalıştığını öne sürdü.

Adli bilirkişi raporunda olayın bir organ nakli değil doku nakli olduğunu ve bunun da yasal olduğunun ortaya konmasına rağmen, işlemin, o günkü yasal düzenlemeler çerçevesinde organ ve doku nakli yasasına uygun yapıldığını ileri süren Şallı, savunmasında şunları belirtti: ;

“Yargıtay, nitelik itibariyle aynı olan davada yapılan işlemin yasal olduğuna karar vermiştir. Bütün bunlardan anlaşılacağı üzere müdahil tarafın yapmaya çalıştığı şey, Adli Bilirkişi Raporu net bir şekilde yapılan işlemin hukuki ve tıbbi niteliğini ortaya koymasına rağmen, olayı dramatize ederek mevcut durumu yasal zeminden uzaklaştırmak ve davayı uzatmaktan başka bir şey değildir.

Kaldı ki müvekkilim, almış olduğu bu korneayı baştan beri ifade ettiğimiz gibi yine SSK'lı olan başka bir hastaya tedavi amaçlı nakil etmiştir. Müvekkilimin beraatını talep ediyorum.”

Avukat Metin Kınacılar da beyanları için ek süre talep etti.

Cumhuriyet savcısı Hüseyin Gürbüz ise mahkeme heyetinden sanık Dr. Adnan Aksoy'un Türk Ceza Kanunu'nun 230. Maddesi'ndeki “Memuriyet Görevini Savsaklamak” suçunu oluşturabilme ihtimaline göre sanık vekili avukat Adem Şallı'dan ek savunma vermesini talep etti.

Mahkeme heyeti, ek savunmanın hazırlanması için duruşmayı erteledi.

OLAY

Gaziantep'te, 23 Ekim 2003 tarihinde, astım hastası olduğu belirtilen Sema Çelik, eşiyle birlikte yolda yürüdüğü sırada fenalaşmış ve SSK Gaziantep Bölge Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

4 gün sonra hastanede hayatını kaybeden Çelik'e yapılan otopside, göz mercekleriyle birlikte tüm korniyal tabakasının alındığının belirlenmesi üzerine, Sema Çelik'in ailesi, SSK Hastanesi Başhekimliği, Dr. Adnan Aksoy, nöbetçi personel ve morg görevlileri hakkında “çete halinde organ hırsızlığı” suçlamasında bulunmuş ve Gaziantep 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde “görevi kötüye kullanma” suçundan dava açmıştı.



Hürriyet
"kornea
hırsızlığı
davası"
yargı
önünde
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir