Medimagazin logo

Ege Üniversitesi öğretim üyesi yetiştirecek

Ege Üniversitesi'ne (EÜ), Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) kapsamında Balıkesir Üniversitesi, Celal Bayar Üniversitesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi, Muğla Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi ve Süleyman Demirel Üniversitesi adına öğretim üyesi yetiştirmek amacıyla doktora yapmak üzere 25 araştırma görevlisi alınacağı bildirildi
Ege Üniversitesi öğretim üyesi yetiştirecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Ege Üniversitesi'ne (EÜ), Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) kapsamında Balıkesir Üniversitesi, Celal Bayar Üniversitesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi, Muğla Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi ve Süleyman Demirel Üniversitesi adına öğretim üyesi yetiştirmek amacıyla doktora yapmak üzere 25 araştırma görevlisi alınacağı bildirildi.

Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı'na yüksek lisansını ve 4 yıllık lisans öğrenimini başarıyla tamamlamış mezunlar ile halen bir üniversitenin ilgili lisansüstü programına kayıtlı lisansüstü öğrencileri veya yüksek lisans diploması alanların başvurabileceğini belirten EÜ Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır, "Üniversitemiz Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Sağlık Bilimleri Enstitüleri'ne, 2547 sayılı kanunun 35. maddesi uyarınca ilgili programlara araştırma görevlileri alınacaktır. Başvuracak adayların lisans mezuniyet ortalamasının 4 üzerinden en az 2.75 (100 üzerinden en az 70) veya ilk yüzde 5'e girmiş olması, LES puanının en az 55 olması ve lisans diplomasının başvurulan anabilim dalının belirlediği alanlardan birisine uyma koşulu aranacaktır" dedi.


10 Ağustos-25 Ağustos 2005 tarihleri arasında www.ege.edu.tr < http://www.ege.edu.tr > adresinden erişim sağlanarak elde edilecek başvuru formunun doldurulması gerektiğini açıklayan Prof. Dr. Bayındır, "Aday, ÖYP Yönetmeliği'nde belirtilen diğer belgelerle birlikte, bizzat ilgili enstitüye başvurusunu yapmalıdır. Yabancı dil sınavı 29 Ağustos 2005, bilim sınavı ise 5 Eylül 2005 tarihinde yapılacaktır" diye konuştu.


Programın esaslarının bir yönetmelikle belirlendiğini vurgulayan Prof. Dr. Bayındır, "Bu yönetmeliğin amacı, ÖYP ile herhangi bir alanda doktora yaptırma kapasitesine sahip olan üniversitenin, öğretim üyesi ihtiyacı olan alanlarda diğer üniversitelerle birlikte seçtikleri araştırma görevlilerine doktora eğitimi yaptırmasıyla ilgili usul ve esasları düzenlemektir. Öncelikli alanlar ülkenin ve yörenin Devlet Planlama Teşkilatı tarafından saptanan ihtiyaçlarına göre yürütme kurulunca belirlenir ve ilan edilir. Bu alanlar zaman içindeki gelişmelere göre güncelleştirilir. ÖYP araştırma görevlileri, ÖYP için belirlenmiş olan alanlarda çalışmalar yaparak, lisansüstü tez hazırlarlar" açıklamasını yaptı.


Mynet
ege
üniversitesi
öğretim
üyesi
yetiştirecek
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir