Medimagazin logo

Acil ambulansına polisten ağır ceza

112 Acil Servis'te çalışan Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans, muayene süresi geçtiği gerekçesiyle polis tarafından trafikten men edildi. Sağlıkçılar karara tepki gösterdi
Acil ambulansına polisten ağır ceza
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
112 Acil Servis'te çalışan Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans, muayene süresi geçtiği gerekçesiyle polis tarafından trafikten men edildi. Sağlıkçılar karara tepki gösterdi.


Sağlık Bakanlığı'na bağlı olan 112 Acil Komuta Merkezi'nde hizmet veren bir ambulans, polis tarafından trafikten men edilerek parka çekildi. Eyüp'te trafik kontrolu yapan polisler, 34 VZ 0366 plakalı Acil Servis ambulansının sürücüsünden evrakları istedi. Evrakları inceleyen trafik ekibi, aracın 'fenni muayene süresi geçtiği' gerekçesiyle ambulansı trafikten men etti ve parka çekilmesini sağladı. Polisin bu kararı karşısında ne yapacağını şaşıran şoför Ali Akdemir trafikte muayene süresi geçmiş binlerce araç olduğunu bir ambulansın bu sebeple trafikten men edilmesine anlam veremediğini söyledi.

BAŞHEKİMDEN ACİL TEPKİ

112 Acil Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Malik Türkay Esin, polisin bu tutumuna sert tepki gösterdi. Esin, "Biz kamuya önemli bir hizmet veriyoruz. Böyle bir hizmeti verirken engellenmek doğru değil. Hangi kamu kuruluşunun aracı zamanında götürülüp muayeneden geçiriliyor. Gidip araştırıldığında bu ortaya çıkacaktır" dedi.

Ambulansın bağlanması durumunda Eyüp bölgesindeki hizmetlerin aksayacağını belirten Esin, "Bu araçların ruhsatı İl Sağlık Müdürlüğü adına kayıtlı. Müdürlük teknik bakımları zamanı gelince yaptırıyor. Ancak muayene yapılmadığı için bir aracın bağlanmasını doğru bulmuyorum" diye konuştu. Esin, parka çekilen ambulansın günde en az 8 hasta naklinde kullanıldığının altını çizdi.

Cihazlar çürüyecek mi?

Polis tarafından trafikten men edilen ambulanstaki cihazlardan bazıları şunlar: Ana sedye, Kombinasyon sedye, Vakum sedye, Faraş sedye, Oksijen tüpü ve prizi, Vakum aspiratörü, Portatif oksijen tüpü, Portatif aspiratör, Asgari 6 değişik parçalı şişme atel seti, Traksiyon atel seti, Boyunluk seti, Resüsitatör (Ambu cihazı, bebek ve yetişkin için), Laringoskop seti, Defibrillatör (Monitörlü), Sabit tansiyon aleti (Steteskoplu), Portatif tansiyon aleti (Steteskoplu), Diagnostik Set, Sırt tahtası, KED kurtarma yemeği, Cenaze torbası, Acil doğum seti, Cut-down seti, Zehir antidot seti.


Bugün
acil
ambulansına
polisten
ağır
ceza
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir