Medimagazin logo

Doktor diplomaları bakanlıkta rehin

Ankara Tabip Odası Başkanı Dr. Ali Gököz, mecburi hizmete gerek kalmadan Doğu’ya gitmek isteyen yüzlerce hekimin diplomalarının, atama için verildiği Sağlık Bakanlığı tarafından rehin tutulduğunu iddia etti
Doktor diplomaları bakanlıkta rehin
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Ankara Tabip Odası Başkanı Dr. Ali Gököz, mecburi hizmete gerek kalmadan Doğu’ya gitmek isteyen yüzlerce hekimin diplomalarının, atama için verildiği Sağlık Bakanlığı tarafından rehin tutulduğunu iddia etti.

Gököz "Sağlık Bakanı hata yaptı. Harakiri yapmasın ama istifa etsin" dedi. ’Rehin diplomalar’ konusu, diploması bakanlıkta kaldığı için çalışamayan ve zor duruma düşen Kalp Damar Uzmanı Dr. Birkan Akbulut’un 3 Mart’ta ’yeşil kart’ başvurusunda bulunmasıyla gündeme gelmişti. Gököz, 14 Mart Tıp Bayramı’na hekimlerin tedirgin girdiğini, ülkenin dört bir yanında görev yapan hekimlerin mecburi değil, bazı özendirici önlemlerle gönüllü hizmet yapmak istediklerini söyledi.

Gököz, şöyle konuştu: "Şu anda oralara, mecburi hizmete gerek kalmadan gitmek isteyen yüzlerce meslekdaşımız var. Ancak Sağlık Bakanlığı, mecburi hizmet yönetmeliği hakkında Danıştay’ın verdiği yürütmeyi durdurma kararını bahane ederek, hekimlerin diplomalarını vermiyor. Şu anda yüzlerce hekimin diploması bakanlık tarafından rehin alınmış durumda. Hekim arkadaşlarımız, ’nerede isterseniz, çalışmak istiyorum’ diye bakanlığa başvurmalarına rağmen, olumsuz yanıt alıyorlar. Sağlık Bakanlığı bu hekimlerin diplomalarını verse, ihtiyaç bulunan yerlerdeki hekim açığı bir ölçüde giderilebilecek. Bazı hekimler diplomalarını almak için mahkemeye başvuruyorlar."

Gököz, en büyükhekim açığının İstanbul ve Ankara’da 1000’in üzerinde hekimin atanmayı beklediğini de söyledi.

Bakanlık: Yasayı ihlal edemeyiz

SAĞLIK Bakanlığı yetkilileri, ATO Başkanı Gököz’ün yüzlerce doktorun diplomasının bakanlıkta rehin kaldığını doğrulayarak, şu bilgiyi verdiler:

DİPLOMAYI VEREMEYİZ

Mecburi hizmet ile ilgili Danıştay’ın verdiği yürütmeyi durdurma kararı, yasaya ilişkin değil, sadece yürütme ile ilgili genelgeye ilişkindir. Dolayısıyla mecburi hizmet yasası yürürlüktedir. Buna tabi olan uzman ve pratisyen doktorların diplomalarını da vermemiz yasayı ihlal etmemiz anlamına gelir.

AÇIKTAN ATAMA

Bakan Recep Akdağ, geçen hafta Anayasa Mahkemesi’nde bu konuda görüş bildirdi. Anayasa Mahkemesi, kararını verince sorun çözümlenecek. Bu karara göre ya mecburi hizmet kuraları yeniden çekilecek ya da açıktan atama yoluna gidilecek.


NTV
doktor
diplomaları
bakanlıkta
rehin
Yorum (4)
Yaşar Tan
Istanbul delegelerinin oy kullanamadığı bir genel kurulda Istanbul Şubesini ikiye bölmek etik midir?
0
Cevapla
Atıl YÜKSEL
İstanbul TJOD nin ikiye bölünmesini hedefleyenbu kararın alınmasına temel teşkil eden görüşme, önceden açıklanan genel kurul gündeminde yoktur. Konu, Genel Kurul gündemine bir önerge ile alınmış ve tartışılmadan kabul edilmiştir. BU DEĞİŞİKLİK İSTANBUL DELEGELERİNİN BULUNMADIĞI BİR GENEL KURULDA YAPILMIŞ VE İSTANBULUN GELECEĞİNE ISTANBULUN IRADESI OLMADAN KARAR VERİLMİŞTİR. TJOD İstanbul'un ikiye bölünmesi TJOD İstanbul Şubesi Yönetim Kurullarında tartışılmadığı gibi, İstanbul’da görev yapan meslektaşlarımızın görüşü alınmadan gündeme getirilmiştir. TJOD Merkez Yönetiminden de böyle bir konu hakkında hiçbir aşamada TJOD İstanbul Şubesine resmi ya da sözel görüş talebi iletilmemiştir. Kamuoyunun bilgisine sunulur. Prof. Dr. Atıl YÜKSEL
0
Cevapla
Hasan Fehmi Yazıcıoğlu
Demokratik sivil toplum örgütünün olmaz ise olmazı olan üyelerinin demokratik temsil hakkı gaspedilmiştir. Bu durumda TJOD'un yönetim ve eylemleri üzerinde üyelerinin söz hakkı olması engellenmiştir. "Olmadı"yı oldurmanın ve yeniden birlik sağlamanın biricik yolu seçimli olağanüstü genel kurul kararı almaktır.
0
Cevapla
Faruk Buyru
Secime almadığınız delegeleri, dinleyici olarak daha salona almamanızı nasıl açıklayacaksınız sayın Divan Başkanı? Tüzükte her isteyenin Genel Kurulu izleyebileceği ile ilgili madde varken, kapıya diktiğiniz görevlilerle delegeleri dahi salona almamanız neye dayanmaktadır? 100 kişinin çekimser oy kullanmasını niye söylemiyorsunuz? Herhangi bir ön hazırlık, duyuru, gundem maddesi olmaksızın İstanbul TJOD'yi ikiye bölmek hangi birlik ve beraberlikle bağdaşmaktadır?
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir