Medimagazin logo

Başesgioğlu: Kabul edilebilir öneriler varsa gündeme alabiliriz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, sosyal güvenlik reformu konusunda katılımcı bir süreci devam ettireceklerini belirterek, "Reformun özünü, ana sistematiğini bozmadan, kabul edilebilir öneriler varsa bunları tekrar gündeme alabiliriz" dedi
Başesgioğlu: Kabul edilebilir öneriler varsa gündeme alabiliriz
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, sosyal güvenlik reformu konusunda katılımcı bir süreci devam ettireceklerini belirterek, "Reformun özünü, ana sistematiğini bozmadan, kabul edilebilir öneriler varsa bunları tekrar gündeme alabiliriz" dedi.

Başesgioğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kreşindeki çocukların, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla hazırladıkları gösteriye gelişinde, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başesgioğlu, bir gazetecinin, sendikalar ve meslek örgütlerinin TBMM’de dün kabul edilen sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası yasasının meşruiyetinin bulunmadığını ve yasaya karşı mücadele edeceklerini dile getirdiklerini belirterek, bunu nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine, "Yüce parlamentodan geçmiş bir yasanın meşruiyeti tartışılamaz" dedi.

Tasarının gereken süreçlere uygun olarak yasalaştığını kaydeden Bakan Başesgioğlu, bu nedenle yasaya ilişkin meşruiyet tartışmasının yersiz olduğunu söyledi.

Sosyal güvenlik reformu çerçevesinde hazırlanan yasaların 1 Ocak 2007’den itibaren yürürlüğe gireceğini kaydeden Başesgioğlu, şunları
söyledi:
"Katılımcı bir süreci devam ettireceğiz, kapıları kapatmadık. Hatta kimse söylemeden Ekonomik ve Sosyal Konsey’de yasa yürürlüğe girmeden evvel en son önerileri, teklifleri tekrar değerlendirebiliriz.
Reformun özünü, ana sistematiğini bozmadan, kabul edilebilir öneriler varsa bunları tekrar gündeme alabiliriz. Sosyal diyalogun en iyi şekilde işletilmesi görüşündeyiz. Bundan sonraki süreçte de sosyal diyalogun tüm meşru platformlarını işletme konusunda açığız."

Başesgioğlu, sosyal taraflarla gelecek günlerde bir araya gelip gelmeyeceklerine yönelik soru üzerine de, bu süreci, Cumhurbaşkanı’nın yasayı incelemesinin ardından başlatabileceklerini bildirdi.


Milliyet

başesgioğlu:
kabul
edilebilir
öneriler
varsa
gündeme
alabiliriz
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir