Medimagazin logo

Başkale Devlet Hastanesi 'ne ilk kez kadın doğum uzmanı atandı

Sağlık Bakanlığı tarafından Mecburi Hizmet Yasası kapsamında Van'ın Başkale İlçe Devlet Hastanesi'ne kadın hastalıkları ve doğum uzmanı atandığı belirtildi.
Başkale Devlet Hastanesi 'ne ilk kez kadın doğum uzmanı atandı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanlığı tarafından Mecburi Hizmet Yasası kapsamında Van'ın Başkale İlçe Devlet Hastanesi'ne kadın hastalıkları ve doğum uzmanı atandığı belirtildi.


Sağlık Bakanlığı tarafından Ankara Gazi Üniversitesi Hastanesi'nden Başkale Devlet Hastanesi'ne atanan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Banu Çiftçi'nin görevine başlamasıyla birlikte yıllardan beri bu dalda yaşanan uzman doktor sıkıntısının giderildiği bildirildi.

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Op. Dr. Banu Çiftçi, Ankara Hacettepe Tıp Fakültesi mezunu olduğunu belirtti. Uzman doktor olduktan sonra Sağlık Bakanlığı tarafından Başkale'ye atandığını kaydeden Çiftçi, "Buradaki insanların da doktora ihtiyacı var. Bu nedenle buraya gelerek hizmet vermeye başladım. Buradaki insanlara görev yapacağım süre zarfında elimden geldiği kadarıyla hizmetin en iyisini vermeye çalışacağım" dedi.


Vatandaşlar ise ilçeye ilk kez kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olan bir bayan doktorun atandığını belirterek, bundan dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti. Daha önce ilçelerinde kadın doğum uzmanı olmadığı için hastalarını Van Devlet Hastanesi'ne götürmek zorunda kaldıklarını anlatan vatandaşlar, atanan yeni doktor sayesinde bu sıkıntıdan kurtulduklarını vurguladı.

Vatandaşlar, "Yıllardan beri ilçemizde kadın doğum uzmanı yoktu. Sağlık Bakanlığı tarafından Mecburi Hizmet Yasası kapsamında ilçemize yıllar sonra bir kadın doğum uzmanı atandı. Görevine başlayan uzman doktorumuz bizlerle çok yakından ilgileniyor. Banu Çiftçi isimli bu doktorumuz kadın doğum alanında ilçemizde görev yapan ilk bayan doktordur. İlçemizde birçok branşta uzman doktor yok. İlçemizde ihtiyaç duyulan diğer uzman doktorların atamalarının da biran önce yapılmasını istiyoruz" şeklinde konuştular.

İHA
başkale
devlet
hastanesi
'ne
ilk
kez
kadın
doğum
uzmanı
atandı
Yorum (2)
Bülent Duran
Sayın Haldun Hocam, benim de içimden gelmedi bugünkü törene katılmak, içten olmayan, eleştirel konuşmalar, içten olmayan sevinçler, giderek yerlerde sürünen ve sürenecek olan bir mesleğe kep atarak katılmalar sıcak olmaktan uzak geliyor, oysa birlikte yemin etmek, sonra güzel bir türküyü birlikte söylemek, Atatürk anıtına kadar yürüyerek sağlık politikalarını eleştiren bir çelenk bırakmak ki bunu yapmak dönem 1. sine yakışırdı, daha anlamlı olurdu gibime geliyor. daha önce de yazdığınız gibi tıpkı peşisıra düzenlenen kongreler gibi anlamsız bir sürü törene koşturup duruyoruz. her güzelliği çılgınca tüketiyor ve kirletiyoruz, hem birbirimize, hem mesleğimize yabancılaşıyoruz, şairin dediği gibi " tüm renkler hızla kirleniyor ve birinciliği her zaman beyaz alıyor" en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
0
Cevapla
osman
Sayin Hocam, maalesef bunca yil gelenek olusturmamis veya geleneklerini unutmus olan topluluklar, baskalarinin gelenkelerini kopyalamaya devam edecektir, herhalde bunda hepimizin sorumlulugu var...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir