Medimagazin logo

Hasta yakınları, doktoru dövdü

Balıkesir'in Edremit Devlet Hastanesi'nde nöbetçi olan dahiliye uzmanı, hasta yakınları tarafından hastasıyla ilgilenmediği gerekçisiyle tekme tokat dövüldü. Doktorun dövülerek koridorda sürüklenmesi, hastane çalışanları tarafından protesto edildi
Hasta yakınları, doktoru dövdü
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Balıkesir'in Edremit Devlet Hastanesi'nde nöbetçi olan dahiliye uzmanı, hasta yakınları tarafından hastasıyla ilgilenmediği gerekçisiyle tekme tokat dövüldü. Doktorun dövülerek koridorda sürüklenmesi, hastane çalışanları tarafından protesto edildi.


Edinilen bilgiye göre, dün akşam Balya'dan karın ağrıları nedeniyle acil olarak getirilen Güler Küpeli (75) adlı yaşlı kadının yakınları, hastalarıyla ilgilenmediği gerekçesiyle nöbetçi dahiliye uzmanı ve hemşirelere saldırdı. Hemşireler kaçmayı başarırken, doktor odasının kapısını kıran hasta yakınları, odada uyuyan nöbetçi doktor Temelli'yi darp etti. Koridorda sürüklenen Temelli, güvenlik görevlileri tarafından kurtarıldı. Temelli, kendisinin dahiliye uzmanı olduğunu ve hasta ile uzman doktorunun ilgilenmesine karşın hasta yakınlarının saldırısına uğradığını söyleyerek, "Hastadan hiçbir haberim yoktu. Bir anda hücum ettiler. Kapımı kırarak içeri girdiler. Kollarım, bacaklarım yaralandı. Aşırı darptan dolayı kulak zarım zarar gördü. Ellerimi kullanamıyorum. Kafam yaralandı. Her tarafımda darp izi oldu" dedi.


Olayı kınayan Başhekim Ahmet Güzeliş, yapılan davranışın insanlığa yakışmadığını belirterek, hastanede can güvenliklerinin olmadığını söyledi. Güzeliş, doktora yapılan saldırının devlete yapılan bir saldırı olduğunu kaydederek, "Karın ağrısı nedeniyle saat 23.00'da hastanemize gelen hastaya doktor Çetin Serim tarafından her türlü tedavi işlemi yapılmış. Hastanın tıbbi takibi nedeniyle ağrı kesici verilmemiş. Hastanın ağrısı artması üzerine, yakınları ağrı kesici verilmesini istemiş. Hemşireler de gerekli bilgiyi hasta yakınlarına bildirmişler. Burada tıbbi hata ve hastaya kötü davranış yok. Bu kişiler maganda tabir edilen kişiler, devletin asayişinden, kurumlarından, hukukundan korkmayarak, devletin bir doktoruna korkusuzca saldırabiliyor. Temelli'ye saldıranların ceza almama korkusu olmadan emniyetten kaçmak yerine 'bir şey olmaz' diye beklemeleri ise en acı olanı" diye konuştu.


Meslektaşlarına yapılan saldırıyı kınayan hastane çalışanları; hastane önünde toplanarak yaptıkları basın açıklaması ile tepkilerini dile getirdi. Hastane çalışanları adına konuşan dahiliye Uzmanı Ayhan Ağaoğlu, görev halinde sağlık çalışanlarına sürekli sözlü ve fiili gerekçeli, gerekçesiz pek çok saldırı olduğunu ve olumsuz etkilendiklerini söyledi. Doktoru darp ettiği öne sürülen hasta yakınları gözaltına alınırken, Kamu-Sen'e bağlı Türk Sağlık Sen Edremit Şube Başkanı Necmettin Çetinkaya ve KESK'e bağlı SES Edremit Temsilcisi Ergün Bostan da saldırıyı kınadı.

memurlar.net / İHA
hasta
yakınları
doktoru
dövdü
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir