Medimagazin logo

Sağlık karnesine yazılan 311 YTL’lik ilaç 3 doktorun meslek hayatını bitirdi

Başkalarına ait sağlık karnelerine ilaç yazdırarak çıkar sağlayan bir kişinin karnesinde imzası bulunan doktorlardan ikisi dün cezaevine girdi
Sağlık karnesine yazılan 311 YTL’lik ilaç 3 doktorun meslek hayatını bitirdi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Başkalarına ait sağlık karnelerine ilaç yazdırarak çıkar sağlayan bir kişinin karnesinde imzası bulunan doktorlardan ikisi dün cezaevine girdi.

Sadettin Erdem’in otomobilinde yapılan aramada 5 adet Bağ-Kur’a ait sağlık karnesi bulunmuş, Erdem 5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. İhbar üzerine ele geçirilen karnelerde imzaları bulunan üç doktor da ‘resmi evrakta sahtekarlık ve dolandırıcılık’ yaptıkları gerekçesiyle 3’er yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Cezaları Yargıtay’ca da onanan doktorlardan Ali Hatipoğlu ve Cafer Aygün, Hendek Cezaevi’ne girdi. Aranan Dr. Ender Cevahir’in de yakında teslim olarak cezaevine gireceği öğrenildi. Sekiz aylık zaman diliminde üç doktorun yazdığı reçetelerin toplam tutarı 311 YTL. Dr. Hatipoğlu’nun 55 YTL, Dr. Aygün’ün 215 YTL ve Dr. Cevahir’in de yazdığı 41 YTL’lik ilaç sebebiyle meslek hayatları cezaevinde noktalandı. Hatipoğlu, ilaç yazdığı karnelerin başka birisinde bulunmasından dolayı kendilerine ceza verilmesini anlayamadıklarını söyledi. Sakarya Tabipler Odası Başkanı Dursun Bostancı da verilen kararı “İnsanın vicdanı sızlıyor.” şeklinde değerlendirdi.


Zaman
sağlık
karnesine
yazılan
311
ytl&#8217
lik
ilaç
3
doktorun
meslek
hayatını
bitirdi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir