Medimagazin logo

Kuş gribine karşı ‘önleyici’ aşı

Uluslararası ilaç şirketleri kuş gribine karşı önleyici aşı geliştirmek için zamanla yarışıyorlar.
Kuş gribine karşı ‘önleyici’ aşı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Uluslararası ilaç şirketleri kuş gribine karşı önleyici aşı geliştirmek için zamanla yarışıyorlar.

Amerikan Business Week dergisine göre Roche şirketinin Tamiflu adlı ilacı, kuş gribinin tedavisinde etkili olurken, diğer şirketler ‘önleyici’ aşı üzerinde çalışıyor. Gribin, insandan insana geçme aşamasında hazırlıklı olmak isteyen hükmetler de, önleyici aşı talebiyle ilaç şirketlerini baskı altında tutmaktalar.

Business Week’e göre önleyici aşıda Fransız Sanofi-Aventis’in birimi Sanofi Pasteur, sonuca en yakın şirket. 15 Aralık’ta Sanofi Pasteur aşıyla ilgili ilk klinik deneylerden olumlu sonuçlar aldığını ve deneylerin sürdüğünü bildirdi.

Bu arada Fransa, Avustralya ve ABD, çıkacak olan aşıdan Sanofi’ye 5 milyon doz sipariş ettiler. ABD siparişi 100 milyon dolar değerinde.

Şirket, normalde bütün testler tamamlanmadan aşı üretimine geçilmeyeceğini, ancak salgın riskinin getirdiği zaman baskısının da göz önüne alındığını bildirdi.

İngiliz GlaxoSmithKline ve İsviçre şirketi Novartis tarafından kontrol edilen ABD şirketi Chiron da, aşı üzerine çalışan şirketler arasındalar.

NTV-MSNBC
kuş
gribine
karşı
&#8216
önleyici&#8217
aşı
Yorum (1)
Mehmet Türk
Hocam size saygımız sonsuz ama şu an evimiz alevler içinde yanarken siz kitap okuyan filozoflar gibi duruyorsunuz yangın yerinde. Güncel sorunlarımız hakkındaki fikirlerinizi de öğrenmekten büyük mutluluk duyacağız. Saygılar..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir