Medimagazin logo

Artvin-Borçka'da doktor sıkıntısı

Artvin'de Devlet Hastanesi'nde çok sayıda doktor bulunurken, ilçe hastanelerinde doktor sıkıntısı yaşandığı bildirildi
Artvin-Borçka'da doktor sıkıntısı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Artvin'de Devlet Hastanesi'nde çok sayıda doktor bulunurken, ilçe hastanelerinde doktor sıkıntısı yaşandığı bildirildi.


Borçka İlçesi'nde SSK hastanelerinde yapılan düzenleme sonrasında Sağlık Bakanlığı bünyesine geçti.

Hastanede yaşanan doktor ve araç gereç eksikliği işadamlarının, vatandaşların ve hastane personelinin katkılarıyla tepeden tırnağa yenilenirken doktor sıkıntısı giderilemedi.

130 yatak kapasiteli yaklaşık 50 bin kişiye sağlık hizmeti veren Borçka Devlet Hastanesi'nde 5 uzman ve 5 pratisyen olmak üzere toplam 10 doktor çalışırken, aynı oranda nüfusa hizmet veren Artvin Devlet Hastanesi'nde 44 doktor görev yapıyor.


Sağlık kurumlarının birleştirilmesiyle yaşanan doktor sıkıntısının da sona ereceğini ümit edildiğini belirten Borçka Belediye Başkanı Oral Küçük, "Değişen bir şey olmadı. Hastanede özellikle uzman hekim konusunda hala görüyoruz ki 5 uzman hekim görev yapmaktadır. Gönül isterdi ki bu sayı 15 olsun. Biz siyasi kişilerle bir araya geldiğimizde hep bu konuyu tartışıyoruz. Artvin Devlet Hastanesi'nde 50'ye yakın bir hekimin görev yaptığını duyuyoruz, en azından nüfusa orantılı olarak üçte birinin de Borçka'da ve diğer ilçelerde görevlendirilmesinin ihtiyaç olduğunu görmekteyiz. Borçkalı ve il dışında bulunan işadamlarımız esnaf ve vatandaşlarımızla belediye olarak işçilerimizle seferber olarak hastaneyi tepeden tırnağa yeniledik Ama içine bir türlü yeterli uzman hekim sayısını doldurulamadığından şikayetçiyim" dedi.


Artvin Sağlık Müdürü Ahmet Bayraktutan, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Artvin Devlet Hastanesi'nde 54 doktor göründüğünü, ancak bunların içinde istifa edenler, eş durumu ile tayin ve normal tayinle ayrılanlarla şu an hastanede 44 doktor bulunduğunu belirtti. Bayraktutan, açıklamasında şu bilgileri verdi:
"Artvin Devlet Hastanesi için ortopedi, nöroloji, kardiyoloji, beyin cerrahı ve anestezi uzmanı, Hopa Devlet Hastanesi için anestezi, radyoloji, göz hastalıkları ve üroloji uzmanı, Yusufeli Devlet Hastanesi'ne dahiliye ve genel cerrah , Şavşat Devlet Hastanesi'ne, dahiliye uzmanına, Ardanuç Devlet Hastanesi'ne dahiliye uzmanına, Murgul Devlet Hastanesi'ne aile hekimi, Borçka Devlet Hastanesi'ne dahiliye, üroloji, KBB ve anestezi uzmanına ihtiyaç duyulmaktadır".


İHA
artvin-borçka'da
doktor
sıkıntısı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir