Medimagazin logo

Askeri hemşire adayları Güneydoğu’da sağlık taraması yaptı

GATA Hemşirelik Yüksek Okulu’nda öğrenimini sürdüren 40 hemşire adayı Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde halkla ilişkiler ve toplumsal gelişimi destekleme uygulamalarına katılarak sağlık taraması yaptı
Askeri hemşire adayları Güneydoğu’da sağlık taraması yaptı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
GATA Hemşirelik Yüksek Okulu’nda öğrenimini sürdüren 40 hemşire adayı Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde halkla ilişkiler ve toplumsal gelişimi destekleme uygulamalarına katılarak sağlık taraması yaptı.


Binbaşı Hatice Bebiş komutanlığında stajlarını bölgede gerçekleştiren askeri hemşire adayları, köylü kadınlarla birebir görüşerek sorunlarını dinledi. Köydeki kız öğrencilerle de görüşen hemşire adayları, “Kız çocuğu okuyup da ne olacak” imajını silmeye çalıştılar ve bölgede en çok baş gösteren hastalıkları da yerinde incelediler.


Binbaşı Hatice Bebiş, öğrencilerin bölgedeki hastalıkları tanımaları ve görev yapacakları yerlerde karşılaşacakları sorunları görmeleri için böyle bir uygulama gerçekleştirdiklerini söyledi. Bebiş, “Kız çocuğu okuyup da ne olacak sözünün yanlışlığını vatandaşlarımıza hemşirelerimizle anlatmak istedik. Yarın buralara göreve gelecek hemşire adaylarımıza bölgede karşılaşacakları sorunları önceden tanımalarını sağlamak amacıyla buralara geldik. Çok olumlu izlenimler edindik. Öğrencilerimiz kısa sürede çok şey öğrendiler. Köylü kadınlarımızla kaynaştılar. Bir kızın okuyunca ne olabileceğini gösterdiler.” dedi.



Zaman
askeri
hemşire
adayları
güneydoğu&#8217
da
sağlık
taraması
yaptı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir