Medimagazin logo

WHO bildirimi zorunlu hastalıkları genişletti

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), kuş gribi ve Akut Solunum Yetmezliği Sendromu (SARS) gibi salgın hastalıkların önlenmesi için yeni uluslararası ilkeler kabul etti
WHO bildirimi zorunlu hastalıkları genişletti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), kuş gribi ve Akut Solunum Yetmezliği Sendromu (SARS) gibi salgın hastalıkların önlenmesi için yeni uluslararası ilkeler kabul etti.


Eskiden sadece kolera, veba ve sarı hummanın bildirilmesini öngören WHO, SARS, kuş gribi, çiçek hastalığı ve çocuk felci salgınlarının da WHO’ya bildirilmesini zorunlu kılıyor.

Dünya Sağlık Örgütü’ne (WHO) üye 192 ülkenin, 2 yıl süren müzakereler sonunda benimsediği yeni tüzük, salgın hastalığın patlak verdiği bölgeyle ticaret, bu bölgelere veya buralardan seyahat konularında neler yapılması gerektiğine açıklık getiriyor.
Yeni kurallar ayrıca, SARS, kuş gribi, çiçek hastalığı ve çocuk felci salgınlarının WHO’ya bildirilmesini zorunlu kılıyor. Kolera ve sarı humma gibi ölüme yol açabilen ya da kaynağı bilinmeyen hastalıkların da önemli sayıda olması halinde WHO’ya rapor edilmesi gerekiyor.
Üye ülkelerin, toplum sağlığıyla ilgili acil bir durum olması halinde WHO’yu 24 saat içinde haberdar etmesi de yeni kurallar arasında bulunuyor.
WHO Başkanı Dr. Lee Jong-wook, yeni ilkelerin benimsenmesinin uluslararası sağlık için önemli bir adım olduğunu belirterek, “Yeni kurallar hastalıkların ulusal sınırları tanımadığını onaylıyor” dedi.
WHO’nun 1969’da hazırlanan mevcut tüzüğü, sadece kolera, veba ve sarı hummanın BM kuruluşuna bildirilmesini öngörüyordu.


NTV-MSNBC

who
bildirimi
zorunlu
hastalıkları
genişletti
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir