Medimagazin logo

Veto edilen TÜBİTAK Yasası aynen kabul edildi

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in bir kez daha görüşülmek üzere Meclis'e iade ettiği TÜBİTAK'ta yeniden yapılanmayı öngören yasayı aynen kabul etti
Veto edilen TÜBİTAK Yasası aynen kabul edildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in bir kez daha görüşülmek üzere Meclis'e iade ettiği TÜBİTAK'ta yeniden yapılanmayı öngören yasayı aynen kabul etti.



Komisyondaki görüşmeler sırasında CHP milletvekilleri, AK Parti'nin Cumhurbaşkanı Sezer'in iade gerekçelerine önyargılı bir yaklaşım sergilediğini ifade ettiler. CHP Bursa Milletvekili Mustafa Özyurt, bu yasa değişikliği ile TÜBİTAK'ın bilimsel özerkliğinin ortadan kaldırıldığını ileri sürdü. ''Her şeyi Başbakana bırakan bir anlayışın ardından bilimsel özerklilikten söz edilmesinin hiç kimseye yutturulamayacağını'' ifade eden Özyurt, ''Böyle atama olmaz. Cumhurbaşkanı hukuki gerekçelerini çok güzel ortaya koymuş. Cumhurbaşkanı çağırıp iki tokat vurmaz. İşte böyle iade eder. Bundan daha ağır bir şey olmaz. Cumhurbaşkanı devletin başı, daha ne desin'' dedi.


Zaman
veto
edilen
tübi̇tak
yasası
aynen
kabul
edildi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir