Medimagazin logo

Vali Güneş : Hesap sorarım

Cizre Devlet Hastanesi'ndeki diyaliz ünitesi personel yetersizliğinden dolayı çalışmadığı gerekçesiyle başhekimi azarlamasıyla gündeme gelen Şırnak Valisi Osman Güneş, kimsenin vatandaşın ümidini kırma hakkına sahip olmadığını söyleyerek, "Mahiyetimde çalışıp da yanlış yapanlara hesap sorarım" dedi
Vali Güneş : Hesap sorarım
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Cizre Devlet Hastanesi'ndeki diyaliz ünitesi personel yetersizliğinden dolayı çalışmadığı gerekçesiyle başhekimi azarlamasıyla gündeme gelen Şırnak Valisi Osman Güneş, kimsenin vatandaşın ümidini kırma hakkına sahip olmadığını söyleyerek, "Mahiyetimde çalışıp da yanlış yapanlara hesap sorarım" dedi


Cizre İlçesi'nde yaklaşık 2 ay önce faaliyete geçen ancak personel yetersizliği gerekçesiyle hizmet veremeyen diyaliz ünitesiyle ilgili Cizre Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Fırat'ı azarlamasıyla gündeme gelen Şırnak Valisi Osman Güneş, Cizre Öğretmenevi'nde konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Vali Güneş, basın ve yayın organlarında çıkan yanlış haberlerin eksik bilgilendirmeden kaynaklanmış olabileceği düşüncesiyle basın toplantısı düzenleme gereği duyduğunu açıkladı. Şırnak Devlet Hastanesi'ne 2 yıl önce gönderilen ancak altyapı yetersizliği sebebiyle Sağlık Bakanlığı'nın yazılı izniyle Cizre Devlet Hastanesi'ne kaydırılan diyaliz ünitesinin kendisinin de katıldığı bir törenle hizmete açılmasına rağmen hasta kabul edilmediğini belirten Güneş, gelen hastaların Diyarbakır, Batman, Mardin ve Siirt'e gönderildiğini kaydetti.

Diyaliz ünitesinin çalışmadığını basından çıkan haberlerden öğrendiğini anlatan Vali Güneş, Cizre Devlet Hastanesi başhekimini aradığında tayin talebinde bulunduğunu ve gitmesi söz konusu olduğu için gelen hastaların kabul edilmediği cevabını aldığını söyledi. Vali Güneş, "Kabul edilmez ve mazur görülemeyecek bir takım sebeplerle hastaların yakın illere gönderildiğini öğrenince üzüldüm. Madem diyaliz ünitesinin eksiklikleri vardı, neden vatandaşımızı devletle karşı karşıya getiriyorsunuz. Neden sağlık teşkilatımızı vatandaşın gözünde çirkin gösterecek ve vatandaşımızın güvenini sarsacak bir davranışta bulunuyorsunuz. Sorduğumda makul bir cevap bulamadım. 20 civarında diyaliz hastamız var ve maalesef bunlar çevre illere gönderiliyor. Büyük bir ümitle bu açılışı bekleyen hastalarımızın ümidi de kırılmış oldu. Ancak bazı yayın organlarımız olayı magazinleştirerek kamuoyuna sundu. Olay tamamen vali-başhekim çekişmesi gibi lanse edildi. Başhekim, valinin mahiyetinde çalışan bir görevlidir. Bir valiye, başhekimle çekişme yakışmaz. Ben ilin valisi olarak mahiyetimde çalışan görevliden işini yapmasını isterim, görevi aksadığında ise neden aksadığını sorarım. Ben de bağlı bulunduğum amirlerime hesap veriyorum. Bazı televizyonlar 'Ayıp vali bey' diye yorumladı. Ben şimdi soruyorum. 40 gün önce diyaliz ünitesini açtırıp, devletin valisini davet edip, hasta vatandaşıma ümit verip onların umudunu boşa çıkaran, vatandaşını devletine küstüren, vatandaşa fedakarca hizmet veren koskoca bir sağlık teşkilatını kötüleyen böyle bir davranış mı ayıp, yoksa neden böyle yapıldığını soran valinin davranışımı ayıp?" dedi.

Vali Osman Güneş, 40 gün önce ümit verdikleri diyaliz hastalarından özür dilediklerini belirterek, sorumlu olanlardan da hesap sorulacağını sözlerine ekledi. Vali Güneş, Başhekim Mehmet Fırat'ın görevinden istifa etmesiyle ilgili bir soruya ise, "Bana böyle bir şey gelmedi" yanıtını verdi.


İHA
vali
güneş
:
hesap
sorarım
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir