Medimagazin logo

Şırnak’ta uzman doktor sıkıntısı had safhaya ulaştı

Güneydoğu’nun kanayan yarası haline gelen uzman doktor sıkıntısı Şırnak’ta kendini daha çok hissettirmeye başladı
Şırnak’ta uzman doktor sıkıntısı had safhaya ulaştı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Güneydoğu’nun kanayan yarası haline gelen uzman doktor sıkıntısı Şırnak’ta kendini daha çok hissettirmeye başladı.

AK Parti Şırnak Milletvekili A. Veli Seyda, sarf edilen çabalara rağmen bölgede uzman doktor sıkıntısının giderilemediğini belirterek, bunun, doktorların ön yargısından kaynaklandığını söyledi. Seyda, “Bölgeye 11 uzman doktor ataması yaptık. Bu doktorların hepsi, gelip bölgeyi görmeden ve bilgi edinmeden sırf ön yargıları nedeniyle istifa etti. Bu tür davranışta bulunan herkesi kınıyorum. Doktorlara da öğretmenler gibi zorunlu hizmet görevi getirilmesi bölgemizdeki bu sorunu çözecektir.” dedi.

Şırnak Valisi Osman Güneş de, “Bölgemizde eskiden yaşanan olaylar doktorlarımızda kötü imaj uyandırmış. Bu da bölgemizde sağlık alanındaki çalışmalarımızı olumsuz etkiliyor. Doktorlarımız bölge hakkında bilgi edinseler gerçekleri anlayacaklar.” dedi. Beytüşşebaplı vatandaşlardan Fehmi Karahan, doktorların önyargıları nedeniyle bölgeye gelmemelerinin vatandaşları derinden yaraladığını anlattı.

Şırnak merkezde 50, Cizre’de 75, Silopi’de 50, İdil ve Beytüşşebap ilçelerinde 30’ar yataklı olmak üzere Şırnak genelinde toplam beş devlet hastanesinde yatak kapasitesi 750 olması gerekirken 235 olduğu bildirildi. Şırnak’ta 19 uzman doktor ve 42 pratisyen doktor görev yaparken 26 adet uzman ve 24 adet pratisyen doktora ihtiyaç olduğu belirtildi.

Zaman
şırnak&#8217
ta
uzman
doktor
sıkıntısı
had
safhaya
ulaştı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir