Medimagazin logo

İlaç kurukları azaldı, poliklinik kurukları arttı

Sağlık Bakanlığı'nın devlet hastanelerini tek çatı altında toplaması ilaç kuyruklarını sona erdirirken, poliklinik kuyrukları alabildiğine artmaya başladı
İlaç kurukları azaldı, poliklinik kurukları arttı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
ADANA (İHA) - Sağlık Bakanlığı'nın devlet hastanelerini tek çatı altında toplaması ilaç kuyruklarını sona erdirirken, poliklinik kuyrukları alabildiğine artmaya başladı.

Adana'da, sıcak yaz günlerine rağmen başta Adana Devlet Hastanesi olmak üzere Numune ve Çukurova Devlet Hastaneleri'ne sabah erken saatlerde akın ederek doktor kontrolüne girmek isteyen vatandaşlar, sıra numarası almak için uzun kuyruklar oluşturuyor.

Adana İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Çağlar Çatak, sistem değişikliği nedeniyle hastanelerde ilaç kuyrukları kalkarken, Yeşil Kart'lı, BAĞ-KUR'lu, SSK'lı tüm vatandaşların devlete ait istediği hastaneye gitme hakkına kavuşması üzerine, poliklinik kuyruklarının uzadığını belirtti.

Çatak, "Polikliniklerimiz saat 16.30'a kadar açıktır. Kurallara uymayan hekimlerle ilgili denetim ve uyarılarımız sıkı şekilde sürüyor. Kurallara uymayanlar sonuçlarına katlanırlar" diye konuştu.

Çatak ayrıca, Adana'daki devlet hastanelerinde oluşan yoğunluğu gidermek amacıyla, poliklinik sayısını artırma çalışmalarının da hızla devam ettiğini ve yakın süreçte bu meselenin de çözüleceğine inandığını ifade etti.
i̇laç
kurukları
azaldı
poliklinik
kurukları
arttı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir