Medimagazin logo

TTB, Sağlık Bakanı'na mektup gönderdi

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Anayasa Mahkemesi'nin şef ve şef yardımcılığı atamasında yürütmeyi durdurma kararı ile ilgili Sağlık Bakanı Prof.Dr.Recep Akdağ'a bir mektup gönderdi. Mektupta şunlar ifade edildi
TTB, Sağlık Bakanı'na mektup gönderdi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Türk Tabipleri Birliği (TTB) Anayasa Mahkemesi'nin şef ve şef yardımcılığı atamasında yürütmeyi durdurma kararı ile ilgili Sağlık Bakanı Prof.Dr.Recep Akdağ'a bir mektup gönderdi. Mektupta şunlar ifade edildi:


Sayın
Prof.Dr.RECEP AKDAĞ
Sağlık Bakanı
Sıhhıye-ANKARA

13.12.2005

Sayın Bakan,

Basından alınan haberlere göre, Anayasa Mahkemesi nezdinde Şef ve Şef Yardımcılığı Atamalarının İptali ile ilgili yapılan başvuru Anayasa Mahkemesi’nde görüşülerek “Yürütmeyi Durdurma” kararı verilmiştir.

Bu karar bundan sonra keyfi atama yoluna gidilmemesini gösterdiği gibi, Anayasa Mahkemesi’nce yürütmesi durdurulan yasadan sonra (01.11.2005) yapılmış olan atamaların da sonuç olarak gayri hukuki ve gayri meşru olduğunu ortaya koymaktadır. Dolayısıyla bilime ve hukuka hürmet gereği 01 Kasım’dan sonraki atamaların derhal geri alınması ve bir kez daha bu tür uygulamalara niyet edilmemesi gerekmektedir.

Türk Tabipleri Birliği olarak tıp ortamını doğrudan etkileyen bu konuda pek çok çalışma yapılmış, aykırı uygulamalara ilişkin yargı organlarına başvurularak bu girişimler her defasında durdurulmuştur. Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde pek çok açıdan önemli işlevleri olan Klinik Şef ve Şef Yardımcılığı kadrolarına yapılacak atamaların nesnel ve bilimsel ölçütlerle yapılması gerekirken, bu kadar açık bir konuda Bakanlığınızın ısrarı anlaşılamamaktadır.

Türk Tabipleri Birliği yakından izleyeceği bu konuda sağlık ortamının tahribatının daha da artmasına izin vermeyecektir. Bakanlığınızın da bilime ve hukuka uygun davranması konusunda gerekli hassasiyetin göstereceği umuduyla, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Saygılarımızla,
Dr.Metin Bakkalcı
TTB Merkez Konseyi
II. Başkanı
ttb
sağlık
bakanı'na
mektup
gönderdi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir