Medimagazin logo

Rektör Yücel Aşkın 'a tutuklama tartışma yarattı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Aşkın’ın cihaz alımında yolsuzluk suçlaması ile tutuklanması, hukuk çevrelerinde tartışma başlattı. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özok, ceza yargılamasında aslolanın “tutuksuz yargılama” olduğunu söyledi
Rektör Yücel Aşkın 'a tutuklama tartışma yarattı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Aşkın’ın cihaz alımında yolsuzluk suçlaması ile tutuklanması, hukuk çevrelerinde tartışma başlattı. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özok, ceza yargılamasında aslolanın “tutuksuz yargılama” olduğunu söyledi.

Van Baro Başkanı Ayhan Çabul, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Yücel Aşkın hakkında neden tutuklama kararı verildiğini anlamadıklarını söyledi.

Çabul, Aşkın’ın tutuklanmasına dayanak teşkil eden delillerin karartıldığı iddialarını değerlendirirken “Bizim kanaatimize göre soruşturma ile ilgili deliller zaten toplanmıştı. Toplanan delillerin değerlendirmesi bu süre zarfında yapıldı ve yaklaşık 4-5 aydır bir tutuklama ihtiyacı da duyulmadı. Deliller toplandığı halde ve karartılacak deliller kalmadığı halde neden böyle bir tutuklama kararı verildiğini doğrusu çok fazla anlamış değiliz” diye konuştu.

Ankara Barosu Başkanı Ahsen Coşar ise tutuklama gerekçesinin sağlam temellere dayanması gerektiğine dikkat çekti. Coşar, “Tutuklama sebebi olarak delilleri karartması işte kaçma ihtimalinden falan sözediliyor. Şimdi bu sadece böyle bir tehlikeden endişe edilmesi, tutuklama için yeterli bir neden değil. Bunların icrai bir faliyete dönüşmesi gerekir. Yani somut bir takım davranışlara dönüşmesi gerekir” dedi. Ankara Barosu Başkanı, bir üniversitenin rektörlüğüne kadar yükselmiş olan bir kişinin gerçekten tutuklanmayı gerektirecek ciddiyette sebepler olmaksızın tutuklanmasının doğru olmadığın da söyledi.

Ceza yargılmasında aslolanın tutuksuz yargılama olduğuna dikkat çeken Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok da kamuoyunun yargıya olan güveninin sarsılmaması gerektiğini açıkladı.

NTV
rektör
yücel
aşkın
'a
tutuklama
tartışma
yarattı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir