Medimagazin logo

Hakkari'de örnek ebe

Hakkari Taşbaşı Köyü'ndeki sağlık ocağında görev yapan ebe Nuray Uysal, köylülerin sağlık sorunlarına çare olmak için büyük çaba gösteriyor
Hakkari'de örnek ebe
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Hakkari Taşbaşı Köyü'ndeki sağlık ocağında görev yapan ebe Nuray Uysal, köylülerin sağlık sorunlarına çare olmak için büyük çaba gösteriyor.

Doktor bulunmayan sağlık ocağında küçük yaralara dikiş atarak tansiyonlarını ölçen, enjeksiyon ve pansumanları yapan Nuray ebe, köylüler tarafından çok seviliyor.


Taşbaşı Köyü'ndeki sağlık ocağında büyük bir fedakarlık örneği gösteren ebe Nuray Uysay, hastalarla yakından ilgilenerek her gün ortalama 30 kişiye çeşitli sağlık hizmetleri sunuyor. Taşbaşı Köyü Muhtarı Sıtkı Çiftçi, sağlık ocaklarında 1 ebe, 1 hemşire, 1 sağlık memuru ve 2 hizmetlinin görev yaptığını; ancak hemşirenin bir ay boyunca görev yaptıktan sonra bir daha geri gelmediğini söyledi.

Çiftçi, şu anda sağlık ocağında görevli ebe Nuray Uysal'ın köylülerin sağlık problemleriyle yakından ilgilendiğini, kendisine minnettar olduklarını ifade ederek, yetkililerin köylerine doktor göndermesini istedi. Çiftçi, "Sağlık ocağımızda görevli hemşire bir ay çalıştıktan sonra bir daha da gelmedi. Bu hemşire yaklaşık 5 aydan beri köyümüze uğramış değil. Ancak Nuray Uysal isimli ebe ise, azimli bir şekilde elinden geldiği kadarıyla bizlere hizmet vermeye çalışıyor. Görevli ebe günde yaklaşık olarak 30 hastaya bakıyor. Ebemiz, bin 300 nüfuslu köyümüzün yanı sıra sağlık ocağı bulunmayan komşu Doğanlı ve Geçimli köylerindeki vatandaşlara da hizmet veriyor. Yaklaşık 4 yıl önce köyümüzde inşa edilen 3 katlı sağlık ocağımızda doktor yok. Doktor olmadığı için muayene olması gereken hastalar, ebe tarafından Devlet Hastanesi'ne sevk ediliyor. Yetkililerin sağlık ocağımıza bir doktor göndermesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
hakkari'de
örnek
ebe
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir