Medimagazin logo

Bakanlığa devredilen SSK hastanelerinde para krizi

Sağlık Bakanlığı’na devredilen SSK hastaneleri parasız kaldı. 19 Şubat 2005’ten itibaren Sağlık Bakanlığı tabelası altında hizmet vermeye başlayan eski SSK hastaneleri 2 aydır para alamıyor. Hastane yetkilileri, kasalarında kalan son paraları da harcadıklarını, hizmetin durma noktasına geldiğini söylüyor
Bakanlığa devredilen SSK hastanelerinde para krizi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanlığı’na devredilen SSK hastaneleri parasız kaldı. 19 Şubat 2005’ten itibaren Sağlık Bakanlığı tabelası altında hizmet vermeye başlayan eski SSK hastaneleri 2 aydır para alamıyor. Hastane yetkilileri, kasalarında kalan son paraları da harcadıklarını, hizmetin durma noktasına geldiğini söylüyor.

Sağlık Bakanlığı ve üniversitelere ait kamu hastaneleriyle özel sağlık kuruluşları, sosyal güvenlik kapsamındaki hastaların masraflarını SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı’ndan tahsil ediyor. Maliye Bakanlığı’nın belirlediği fiyatlara göre fatura kesen hastaneler, tüm muayene ve tedavi masraflarını hastanın bağlı bulunduğu sosyal güvenlik kuruluşuna gönderiyor. Sağlık Bakanlığı, genel bütçeden hastanelere para göndermiyor.

Geçtiğimiz günlerde serbest eczanelerin alacaklarını ödemeye başlayan SSK’da hastane faturaları konusunda aksama yaşandı. Kurumdan faturalarını tahsil edemeyen hastaneler ekonomik sıkıntıya düştü. Bundan en çok eski SSK hastaneleri etkilendi. Kasalarındaki paranın bitmek üzere olduğunu belirten eski SSK hastanelerinin yöneticileri para alamamaları halinde hizmet veremez duruma düşeceklerini söylüyor. Bir hastanenin tıbbi malzeme, kira, yakıt, yemek, elektrik, su, telefon, temizlik, güvenlik gibi milyarlarca liralık masrafı olduğunu belirten yöneticiler, “Sıfır parayla ve boş kasayla ne yapacağımızı bilemiyoruz.” diyor.

Sağlık Bakanlığı’na geçmelerine karşın hasta profillerinin yüzde 90’dan fazlasını SSK’lıların oluşturduğunu vurgulayan yöneticiler, “Diğer hastaneler SSK’dan para alamasa bile Emekli Sandığı ödemeleri ve döner sermaye ile ayakta kalabiliyor. Biz neredeyse tümüyle SSK’dan ödenecek faturalara bağımlıyız.” ifadelerini kullanıyor. Öte yandan SSK yetkilileri, eczanelere yapılan ödemenin ardından hastane faturaları içinde harekete geçildiğini açıkladı.

Zaman/Necip Çakır, Ankara
bakanlığa
devredilen
ssk
hastanelerinde
para
krizi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir