Medimagazin logo

SSK ve BağKur'un sağlık harcamaları arttı

SSK ve Bağ-Kur tarafından, son üç yılda, sağlık harcamaları için 28 milyar 25 milyon 780 bin YTL ödendi. Bu harcamaların 17 milyar 109 milyon 780 bin YTL'si SSK, 10 milyar 916 milyon YTL'lik bölümü de Bağ-Kur tarafından yapıldı
SSK ve BağKur'un sağlık harcamaları arttı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
SSK ve Bağ-Kur tarafından, son üç yılda, sağlık harcamaları için 28 milyar 25 milyon 780 bin YTL ödendi. Bu harcamaların 17 milyar 109 milyon 780 bin YTL'si SSK, 10 milyar 916 milyon YTL'lik bölümü de Bağ-Kur tarafından yapıldı.

SSK, 2003 yılından bugüne kadar, devlet hastanelerine toplam 4 milyar 86 milyon 440 bin YTL ödeme yaptı. Aynı dönemde SSK'nın ilaç gideri 9 milyar 53 milyon 900 bin YTL olurken, kurum, özel hastanelere 1 milyar 687 milyon 230 bin YTL, üniversite hastanelerine 1 milyar 216 milyon 240 bin YTL, optik ve diğer harcamalar için ise 1 milyar 65 milyon 970 bin YTL aktardı.

SSK'nın, geçen yıl ve bu yılın üç ayında devlet hastanelerine aktardığı rakamlara bakıldığında, ödemelerde ciddi bir artış olduğu gözleniyor. Geçen yıl boyunca devlet hastanelerine 1 milyar 959 milyon 930 bin YTL ödeyen kurumun, bu yılın ilk üç ayında ödediği tutar 1 milyar 140 milyon YTL'ye ulaştı.

Bağ-Kur'un ise 2003'ten bugüne kadar devlet hastanelerine ödediği rakam 2 milyar 881 milyon YTL oldu. Kurumdan sağlık hizmetleri çerçevesinde 323 milyon YTL KİT
hastanelerine, 386 milyon YTL özel hastanelere, 789 milyon YTL optik ve şahıslara ödenirken, ilaç gideri için ödenen miktar da 6 milyar 537 milyon YTL olarak gerçekleşti.

Mynet
ssk
ve
bağkur'un
sağlık
harcamaları
arttı
Yorum (4)
yaşar uzun
tabana inen ve çalışanların sorunlarını duyan bir sağlık bakanı istiyoruz.
8
Cevapla
Mücahit Altuntaş
Sayın Ersoy Sağlık sisteminin kayıt , sevk , bilgini paylaşımı , sistem içi iş yükünü azaltacak bütünsel yaklaşım , uzmanlığın yerli yerinde kullanılması gibi sağlık sisteminin ERGONOMİK SORUNLARINA değinilmemiş. Sağlık sisteminde oya dönüşen sağlık fetişizmi abartılı hekime ve tetkike müracaat hastanın sağlık sisteminde (özellikle kronik hastalar için )online durumu , kayıt , bilgi aktarımı , sağlık pozisyonu ayrıca ideolojik sorun olan sağlıkta malpraktis ve performans sistemiyle hekimin bilinçli veya bilinçsiz ortak edildiği çok işlem , tetkik , ticarileşme döngüsü ve sorunu ele alınmamış.. Soru güzel ama yapısal sorun ve kök sebepler görmezden gelinmiş. Sağlıkta maliyet ve işlem döngüsünü kıracak bir U dönüşüne ihtiyaç var !! Sağlıkta hastanın bilgisini sağlık sistemi içinde taşınırken aynı zamanda hekim ve hastaya ORYATASYON ! kazandıracak yapısal düzenlemelere ihtiyaç var ! Bunu TTB , üniversiteler , hekimler , uzmanlık dernekleri , hasta hakları , sağlık sorunu ile ilgili kafa yoranlar nasıl kolay ve fütursuzca atlayabiliyor ! Şaşıyorum. Onyılda artan iş , iş yükü , tükenme sendromu, sonu gelmez personel yetmezliği , on kat artan maliyet , acillere taşan iş yükü , aratan ve artacak malpraktis uygulamaları ve dava edilme süreçlerinden , artan ve artacak sağlıkta şiddet sorunundan hiç ama hiç ders çıkamamış olamayız. Akla aykırıdır. Aklımızla alay etmeyin. Sağlık herkes için , herkese , her an ve nerede lazım olacağı belli olmayan , değişken , asimetrik , kozmopolit , oldukça ucu açık maliyetli hale dönüşen kamusal sorundur. Dr.Mücahit Altuntaş İç hastalıkları uzmanı 17 KAsım 2015
8
Cevapla
Dr.Cevdett
Tespitler çok doğru ve yerinde. Bunun mutlaka bakanlıktaki uygulayıcıların iyi anlaması gerek. Ancak en acil konulardan belki de en acili hastanelerin aynası olan ACİL SERVİSLER unutulmuş. Yeni hekimlerin devreye girmesiyle halı altına süpürülmüş görülen acillerdeki kalite ve doktor sıkıntısı özel önem isteyen bir konu. Birkaç ay içinde acil hekimlerinin TUS sınavlarını kazanması ya da TUS için acilden istifa etmeleriyle bu sıkıntı tekrar gün yüzüne çıkacak. Acilen acil tıp uzmanı kadrolarının artırılması gerekecek.
8
Cevapla
seyfettin yahşi
özel sektör çalışanı olarak; 1-11 yıldır SUT ücretlerine zam yapılmazken, kamu ve üniversitelere global bütçe, maaş artışları ve ayrıca genel bütçeden karşılanan kalemlere zam yapılarak haksız bir rekabet oluşmuştur. 2-11 yıl önce döviz, asgari ücret bazında vs üç-dört kat artışa rağmen ödemeler aynı 3-devlet kendi adına sürekli yeni ve bizce kontrolsüz yatırımlar yapılırken bize sürekli engeller ve kısıtlamalar çıkarılarak devlet imkanları ile rekabet etmemiz istenmektedir. ve bu durum bizim açımızdan sürdürülebilir değildir. 4-aynı iş için (yatırım, sgk ve genel bütçe ödenekleri ile finans maliyetleri dahil) birim fiyat özel=1, SB=3, ÜNİVERSİTE=5 olarak tarafımızdan hesaplanmakta olup, eşit işe eşit ücrete mutlaka geçilmelidir. 5-vergi ve sgk muafiyetleri de dikkate alınırsa aradaki fark malesef aleyhimize açılmaktadır. 6-her şeyden önce bizlerin de SGK hastanesi olduğu ve SB bağlı kurum olduğumuz dikkate alınarak aynı mevzuat ve aynı şartlarda çalışmamız gerekliliği de ortada olmalıdır.
9
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir