Medimagazin logo

Sağlık personeline kötü haber

Danıştay, Türk Sağlık-Sen'in, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği Önlisans Programı'nı tamamlayan sağlık personellerinin özel hizmet tazminatı, yan ödeme ve ek göstergeleri yüksek öğrenim gören sağlık personeline ödenen oranda ödenmesiyle ilgili açtığı davayı reddetti
Sağlık personeline kötü haber
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Danıştay, Türk Sağlık-Sen'in, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği Önlisans Programı'nı tamamlayan sağlık personellerinin özel hizmet tazminatı, yan ödeme ve ek göstergeleri yüksek öğrenim gören sağlık personeline ödenen oranda ödenmesiyle ilgili açtığı davayı reddetti.



Danıştay gerekçesinde, "Kadroları teknik ve sağlık hizmetleri sınıflarında bulunanlardan, bulundukları hizmet sınıflarından bir kadroya atanılamayacak herhangi bir üst öğrenim bitirenlere ise, bitirdikleri üst öğrenimden dolayı özel hizmet tazminatı ödenmez" hükmüne yer verdi.


Bu arada, Türk Sağlık-Sen, YÖK nezdinde de girişimlere başladı. Sendika yönetimi YÖK'e gönderdiği yazıda, söz konusu personellerin mağduriyetlerinin giderilmesi için sağlık kurumları işletmeciliği bölümünün sağlık hizmetleri sınıfına alınması gerektiğini kaydetti.


YÖK'ten olumlu bir cevap alınması halinde 2006 yılı Bütçe Uygulama Talimatı ile Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliği'nde bir değişiklik yapılması için Maliye Bakanlığı ile gerekli girişimler başlatılacak.


İHA
sağlık
personeline
kötü
haber
Yorum (1)
Yahya Doğan
Sayın Prof Dr İsmail Hakkı AYDIN ülkemizin yetiştirdiği medari iftiharımızdır. Kendisini medimagazin den takip ediyoruz.Y azıları için kendisine çok teşekkür ederim.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir