Medimagazin logo

TTB, DİSK ve KESK'den GSS için referandum

DİSK, KESK ve Türk Tabipler Birliği (TTB), "Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı" için bir referandum düzenleyeceklerini bildirdi
TTB, DİSK ve KESK'den GSS için referandum
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
DİSK, KESK ve Türk Tabipler Birliği (TTB), "Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı" için bir referandum düzenleyeceklerini bildirdi.


DİSK, KESK ve TTB üyesi bir grup, Kızılay GİMA Alışveriş Merkezi önünde toplanarak, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nı protesto etti. Grup "Sağlık haktır satılamaz" şeklinde slogan attı.

Grup adına bir açıklama yapan DİSK Bölge Temsilcisi Tayfun Görgülü, yasayla birlikte emeklilik yaşının 68'e, prim ödeme gün sayısının ise 9 bine çıkacağını vurgulayarak, "Çocuklarımız için emeklilik hayal olacak. Hastaneler sağlık işletmelerine, hastalar müşteriye dönecek" dedi.


"Referandum 2006" adı altında düzenleyecekleri referanduma vatandaşları oy veremeye çağıran Görgülü, oyların 27 Mart-1 Nisan 2006 tarihleri arasında 6 gün süreyle Türkiye'nin birçok yerinde bulunacak sandıklarda ve www.disk.org.tr, www.kesk.org.tr ile www.ttb.org.tr/refarandum2006 web siteleri üzerinden de oy kullanılacağını kaydetti. Görgülü yaş sınırı olmaksızın herkesin oy kullanabileceğini belirterek oylamaların, beyaz renkte "evet" ve kırmızı renkte "hayır" şeklinde yapılacağını söyledi.

Yapılan basın açıklamasın ardından bir süre bildiri dağıtan grup olaysız dağıldı.


İHA
ttb
di̇sk
ve
kesk'den
gss
için
referandum
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir