Medimagazin logo

Hakkari'ye atanan 42 doktordan 29'u görevine başlamadı

Sağlık Bakanlığı tarafından mecburi hizmet yasası kapsamında Hakkari’ye atanan 29 doktorun görevlerine başlamadığı bildirildi
Hakkari'ye atanan 42 doktordan 29'u görevine başlamadı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanlığı tarafından mecburi hizmet yasası kapsamında Hakkari’ye atanan 29 doktorun görevlerine başlamadığı bildirildi.


Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaşanan doktor sıkıntısının giderilmesi amacıyla yürürlüğe konulan Mecburi Hizmet Yasası kapsamında, kura sonucu Hakkari’ye 10 uzman ve 32 pratisyen doktor ataması yapıldı.


Atamaların bir ay önce yapılmasına rağmen Hakkari’ye 10 pratisyen ve 3 uzman olmak üzere sadece 13 doktor gelerek, görevlerine başlarken 29 doktorun ise görev yerlerine hala gelmedikleri öğrenildi.


Hakkari İl Sağlık Müdürü Dr. İdris Etemoğlu, Sağlık Bakanlığı’na doktorların görevlerine başlamadıkları yönünde gerekli bilginin verildiğini belirtti.


Bakanlığın, gelmeyen doktorların yerine yeni uzman ve pratisyen doktorlar atayacağını vurgulayan Etemoğlu, şunları kaydetti:


"Bu doktorların çeşitli nedenleri var. Atanan uzman doktorlarımızın bir kısmıyla telefonla irtibat sağladık. Bu doktorlarımızın bazıları askere gitmiş, bazıları ise ailevi sorunları nedeniyle gelmiyor. Ama 17 Şubat’ta Sağlık Bakanlığı’nın mecburi hizmet kurası var. Bu kura sonucu, ilimize yeteri kadar uzman ve pratisyen hekim atanacak." Öte yandan, 1 yıldır Hakkari Devlet Hastanesi’nde beyin cerrahı olarak görev yapan ve tek doktor olan Emine Demir’in, eş durumundan 1 hafta önce İstanbul Şişli Devlet Hastanesi’ne atandığı bildirildi.

AA
hakkari'ye
atanan
42
doktordan
29'u
görevine
başlamadı
Yorum (4)
hbö
türkiyede beyin cerrahisi hizmeti sunmak lükstür.
0
Cevapla
DrA
ismail hocam, defansif tıp artık bu ülkeden hicbir yere gitmez. cok kıymetli bir cerrah olmanıza ragmen siz, postop dava acılabilecek bir hastayı ameliyata alıyormusunuz ?
0
Cevapla
Murat Çelik
Sayın Hocam, Ülkemizde mevcut kalitatif ve kantitatif yoğun bakım yatak sorunu hiç kapanmayan geniş çaplı bir dekübit olarak karşımızda dururken bu yatakların nasıl kullanılacağının da branş dışı ilgisiz ve bilgisi sınırlı meslektaşlarımızın sevk ve idaresine bırakılması ve hatta hasta yakınlarının telefonla yoğun bakım yatağı arayışına itilmesi ve kullanılması kabul edilebilir olmamalıdır. Bu yataklar yasal zorunluluklar nedeniyle kabul etmek zorunda kaldığımız huzur ve bakım evi hastaları ile de dolup taşabilmektedir. Ameliyat olarak şifa bulabilecek hastaların da yoğun bakım yatağı beklerken hayatlarını kaybedebilecekleri asla unutulmamalıdır. Yönlendirme ve getirilen kurallar amaca yönelik olmalıdır. İşi erbabına bırakmayacaklarsa ne yorgandan ne de yataktan hayır gelir diye düşünüyorum. Saygılarımla
0
Cevapla
Eda Tüter
Yaşadığımız ülkede, geri kalmışlığınmı ,ileri gidilmişliğin zorluklarımı demek lazım bilmiyorum .Yoksa emeğin karşılıksız kalmasımı,veya çaresizliklerin başkaldırılışımı.?Ama şu bir gerçek ki;her meslek gurubu dar alanlarda sıkıntılı bir çembere hapsolmuş durumda.Çoğu insanda çaresizlikleri maddiyatla sınırlandırlmış acziyet içinde...Bu arada Kevser suyunun lezzetindeki RUBAİlerinizde, ilaç niyetinde.Teşekkürlerimle..Saygılar..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir