Medimagazin logo

30 yıl sonra okuluna geri dönerek eczacı oldu

Adapazarı'nda yaşayan İlim Aydoğan, 30 yıl sonra okuluna geri dönerek, eczacılık fakültesinden mezun oldu. Kendi eczanesini açan Aydoğan, kendisi için bunun bir mucize olduğunu söyledi
30 yıl sonra okuluna geri dönerek eczacı oldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Adapazarı'nda yaşayan İlim Aydoğan, 30 yıl sonra okuluna geri dönerek, eczacılık fakültesinden mezun oldu. Kendi eczanesini açan Aydoğan, kendisi için bunun bir mucize olduğunu söyledi.


Adapazarılı İlim Aydoğan (54), 30 yıl önce Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'ni kazandığını ancak 1 yıl sonra ailesinin kendisini evlendirmesi ile okulu bırakmak zorunda kaldığını söyledi. Ancak çıkan bir aftan yararlanmak için başvurduğunu ve başvurusunun kabul edildiğini kaydeden Aydoğan, eşi ve 3 çocuğunun da desteği ile yeniden okula döndüğünü ve 4 yılda mezun olarak 54 yaşında eczacı olarak okulu bitirdiğini kaydetti. İlim Aydoğan, "Geriye dönük bir af çıkarıldığını duyunca, umutsuz da olsam okula başvurdum. Beni kabul ettiklerini öğrendiğimde ise büyük şaşkınlık yaşadım. 30 yıl sonra yeniden eczacılık fakültesine dönerek eğitimi tamamlamak için çalıştım. Sıkıntı çektim ancak çocuklarım ve eşimin de desteği ile 4 yılda okulu bitirdim. Ardından da hemen kendi eczanemi açarak, hayattaki en büyük arzumu gerçekleştirdim" dedi.


Mezun olmanın, kendisi için bir mucize olduğunu söyleyen Aydoğan, "Okulu yarım bıraktığım için içimde her zaman burukluk oldu. Eczanelerin önünden geçemezdim. Ancak bunu başarmış olmam, benim hayatım için mucizedir" diye konuştu.


Okulu bitirdikten sonra Adapazarı Karaman Mahallesi'nde eczane açan İlim Aydoğan, 'klinik eczacılık' alanında halen devam eden yüksek lisansını tamamladıktan sonra doktora yapmayı düşündüğünü de ifade etti.

memurlar.net / İHA
30
yıl
sonra
okuluna
geri
dönerek
eczacı
oldu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir