Medimagazin logo

Sağlık'ta Atama yasası'na tepki

Van Bölge Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Özkan Ünal, sağlıktaki atama yasalarının bölgede çalışan doktorlar açısından adil olmadığını iddia etti
Sağlık'ta Atama yasası'na tepki
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Van Bölge Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Özkan Ünal, sağlıktaki atama yasalarının bölgede çalışan doktorlar açısından adil olmadığını iddia etti.


Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Başkan Ünal, son dönemde özellikle Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki doktor sıkıntısıyla ilgili basında ve kamuoyunda bazı haberler çıktığını belirterek, "Dün de basında, bir milletvekilinin ithal doktor arayışları yer almıştır. Bu düşünceyi tebessümle karşılıyoruz" dedi. Bölge Tabip Odası'na bağlı Hakkari, Muş, Bitlis ve Ağrı'nın, doktor sıkıntısının en fazla yaşandığı iller arasında yer aldığı ifade eden Ünal, kısa bir süre önce çıkarılan Mecburi Hizmet Yasası'yla bölgeye gelen hekim sayısında artış olmasına rağmen, doktor açığının devam ettiğini belirtti. Coğrafi ve sosyo-ekonomik sorunlardan dolayı bölgenin cazibesinin azaldığını kaydeden Ünal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:


"Sağlıktaki atama yasaları, bölgemizde çalışan doktorlar açısından adil değildir. Yasa, bölgeye doktor gelişini artırmaya ve gidişini zorlaştırmaya yönelik hazırlanmıştır. Bu durumda bölgemizde çalışan doktorların ülkenin batı şehirlerine atanma imkanları neredeyse yok gibidir. Yani yeni atama yasası 'Bölgeye giriş var, çıkış yok' mantığıyla hazırlanmıştır. Belki bölge için iyi niyetle hazırlanmış olan sistem, aslında bölgemize doktorun gelişini de önlemektedir. Hekimler bu bölgede istihdam edilebilmesi için mevcut atama uygulamalarına adil düzenleme getirilmesi gerekir. Bu düzenlemenin yapılması halinde daha fazla gönüllü hekim bölgeye gelecek."

İHA
sağlık'ta
atama
yasası'na
tepki
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir