Medimagazin logo

ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan 'ın TUS sorularının açıklanması ve yapılacak itirazlarla ilgili Medimagazin'e konuştu

ÖSYM Başkanlığı, ÜDS (Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı) sorularının ardından ilk kez TUS (Tıpta Uzmanlık Sınavı) sorularını ve yanıtlarını açıkladı.
ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan 'ın TUS sorularının açıklanması ve yapılacak itirazlarla ilgili Medimagazin'e konuştu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
ÖSYM Başkanlığı, ÜDS (Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı) sorularının ardından ilk kez TUS (Tıpta Uzmanlık Sınavı) sorularını ve yanıtlarını açıkladı. Daha önce Medimagazin’e yaptığı açıklamada, nisan ayındaki TUS sonrası soru ve yanıtların açıklanabileceği müjdesini veren ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, bundan sonra yapacakları tüm sınavların sorularını açıklayacaklarını söyledi.

Şartların kendilerini sınav sorularını açıklamaya zorladığını dile getiren Prof. Dr. Yarımağan, Bilgi Edinme Yasası ve yargı kararları sonucu böyle bir karar aldıklarını ifade etti.

Yarımağan, “Soruları açıklamaktan başka seçeneğimiz kalmadı. Sadece TUS’ta değil, diğer sınavlarda da soru ve yanıtları açıklayacağız” dedi.


Geçmiş yıllarda yapılan sınavların soru ve yanıtlarının açıklanmayacağını belirten ÖSYM Başkanı Yarımağan, şunları kaydetti:

“Sorulara itiraz gelmesi durumunda soruları uzmanlara inceletiyoruz. Sorunun yanlış olduğu saptanırsa, o soruyu değerlendirme dışı bırakıyoruz. Sınavı değerlendirmek birkaç hafta sürüyor. Bu süre içinde basında sorularla ilgili itirazlar çıkarsa, bunu ihbar kabul ediyoruz ve incelemeye alıyoruz. Bunun dışında direkt kişilerden veya kurumlardan itiraz gelirse onları da inceliyoruz. Bizim değerlenmeyi bitirmeden önce bu itirazların gelmesi lazım ki o soruyu dışarıda bırakalım. Bunun süresi en çok 1 hafta-10 gündür. Bu süreyi geçirdikten sonra itiraz edilirse işlerimiz aksar. Sonuçlar ilan edildikten sonra sınavla ilgili bir tartışma olursa, o zaman daha kötü olur.”
ösym
başkanı
ünal
yarımağan
'ın
tus
sorularının
açıklanması
ve
yapılacak
itirazlarla
ilgili
medimagazin'e
konuştu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir