Medimagazin logo

Kuş gribi giderek yayılıyor... Yozgat'ta şüpheli vakalar var

Yalova'da "kuş gribi" şüphesiyle Devlet Hastanesi'ne başvuran aynı aileden 5'i çocuk 7 kişi, İstanbul'da bulunan Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Hastane Başhekimi, bu kişilerin kuş gribi olma olasılıklarının çok düşük olduğunu açıkladı. Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinden de durumu şüpheli olan iki kişi Sivas'a getirilerek tedavi altına alındı
Kuş gribi giderek yayılıyor... Yozgat'ta şüpheli vakalar var
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Yalova'da "kuş gribi" şüphesiyle Devlet Hastanesi'ne başvuran aynı aileden 5'i çocuk 7 kişi, İstanbul'da bulunan Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Hastane Başhekimi, bu kişilerin kuş gribi olma olasılıklarının çok düşük olduğunu açıkladı. Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinden de durumu şüpheli olan iki kişi Sivas'a getirilerek tedavi altına alındı. Ankara'da iki yaban ördeğinde virüs tespit edildi. Ördeklerle temas eden 10 kişinin tedavisi başladı. Şüphe üzerine hastaneye kaldırılan bazı kişilere soğuk algınlığı teşhisi kondu. Doğubeyazıt'ta 12 yaşındaki bir çocuğun şikayetlerinin ise psikolojik olduğu belirtildi

Doğu Anadolu Bölgesi'nde görülen kuş giribi vakaları, çevre illerde de tedirginliğe neden oldu. Bir süre önce Iğdır'dan Yalova'ya gelen Manoz ailesinin 7 ferdi, dün akşam "kuş gribi" şüphesiyle Yalova Devlet Hastanesi'ne başvurdu. İlk tetkiklerin ardından İstanbul Haseki Hastanesi'ne sevkedilen 5'i çocuk 7 kişinin durumları inceleniyor.

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Haldun Ertürk, Manoz ailesinin durumunun şüphe verici olmadığını, içlerinden birinin hafif nezle belirtisi gösterdiğini açıklayarak, yüreklere su serpti. Ertürk, aileyle ilgili test sonuçlarının 1-2 saate kadar belli olacağını söyledi.

YOZGAT'TAN 2 HASTA GETİRİLDİ

Yozgat’ta "kuş gribi" şüphesi taşıyan 2 kişi, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, tavuk ölümlerinin yaşandığı Yozgat’ın Akdağmadeni İlçesi’ne bağlı Altılızaim Geçidi Köyü’nden, "kuş gribi" şüphesiyle kontrol altına alınan ve akraba olan Kiraz ile Fatma U, sabah saatlerinde Sivas CÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi.

Kiraz ve Fatma U’nun Enfeksiyon Hastalıkları Servisi’nde tedavi altına alındığı belirtildi.

VİRÜS ANKARA'YA GELDİ

Ankara'nın Beypazarı İlçesi Karabükü Köyü Mezrası’nın İğdeli Deresi’nde ölü bulunan 2 yaban ördeğinde kuş gribi çıktı. Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde son bir haftada kuş gribi şüphesiyle hastaneye başvuranların sayısı 1100'ü aştı. Ankara'nın Beypazarı ilçesindeki Hasan Polatkan göleti kenarında dün ölü olarak bulunan 2 yaban ördeğinde, kuş gribi virüsüne rastlandı. Tarım Bakanı Mehdi Eker, virüsün Ankara'da görüldüğünü doğruladı. Beypazarı ve Nallıhan’dan kuş gribi şüphesi üzerine 10 kişi Ankara Numune Hastanesi'nde tedaviye alındı. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Turan Buzgan da Ankara Güdül'de kanatlı hayvan ölümleriyle ilgili, Tarım Bakanlığı'nın kendilerini haberdar ettiğini bildirerek "Bölgeye sağlık ekibi gönderdik ve olayı kontrol altına aldık" dedi.

KRİZ MASASI

Ankara Valisi Kemal Önal, 2 yaban ördeğinde kuş gribi tespit edilmesinin ardından Ankara genelinde ikinci bir emre kadar hayvan pazarlarında kanatlı hayvan satışını yasakladıklarını bildirdi. İnsan sağlığı açısından gerekli önlemleri aldıklarını vurgulayan Önal, Sağlık Müdürlüğü'nde kriz masası oluşturulduğunu, en ufak bir bilgiyi dahi değerlendirdiklerini belirtti.

30 TAVUK ÖLDÜ

Ankara'nın Türkobası, Babayakup ve Yeşilöz köylerinde de 30 ölü tavuğa rastlandı. Polatlı Tarım Müdür Yardımcısı Burhanettin Sütçü, "Numuleri Etlik Veterinerlik Enstitüsü'ne gönderdik. Ancak biz tavuk vebasından kuşkulanıyoruz" dedi.
Yurt genelinde ise 21 kişi kuş gribi şüphesiyle tedaviye alındı. İl il hastaneye kaldırılanların sayıları şöyle:

KAZ ETİ YEDİLER

AĞRI: Devlet Hastanesi'ne başvuran Mihriban (14), Nejla (18), Mahtun (12), Ajlan (16) ile Gülsüm D. (35), "kuş gribi" şüphesiyle Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Doğubayazıt ilçesinde kuş gribi endişesiyle 31 Aralık'tan düne kadar Devlet Hastanesi'ne müracaat edenlerin sayısının 1100'e ulaştığı bildirildi.

ERZURUM: Horosan'da Hamza Oğuzhan'ın (58) çocukları Semra (14), Hülya (6) ve Dilara (4) 10 gün önce yedikleri kaz etinden rahatsızlandı. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi Çocuk İntaniye Servisi'ne kaldırılan 3 çocuğa "zatürre" teşhisi konuldu.

SİİRT: Çetin Baysal, yüksek ateş, ishal ve halsızlık belirtileri gösteren çocukları Esra (11), Ebru (10), Sedat (8), Serpil (6) ve Fatih'i (2) Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. 5 çocuk, kuş gribi şüphesiyle sevk edildikleri Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nede tedaviye alındı.

SOĞUK ALGINLIĞI TEŞHİSİ

ŞANLIURFA: Siverek'te bir hafta önce tavuk eti yediği öğrenilen Esat Bal (13) kuş gribi şüphesiyle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alındı. Tavuk vebası görülen Üçüzler köyünde de Ömer Faruk, Kübra ile Mehmet Özkaya kardeşler, önceki gece kuş giribi şüphesiyle Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 3 kardeşe soğuk algınlığı teşhisi konuldu.

KASTAMONU: Tosya'da kuş gribi şüphesiyle Ankara'ya sevk edilen 5 yaşındaki bir kız çocuğu Keçiören Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alındı. Yetkililer, yoğun bakıma alınan çocuğun akciğerinde hırıltı ve hafif ateşi olduğunu belirtti.

IĞDIR: Yedikleri tavuk etinden rahatsızlanan Ozan (4) ve İdris Er (5) kardeşler, hastaneye kaldırıldı. Çocuklar buradan kuş gribi şüphesiyle Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Yedikleri ördek etinden sonra rahatsızlanan Zahide Parim ile Cemalettin Altındağ da Van YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Milliyet
kuş
gribi
giderek
yayılıyor...
yozgat'ta
şüpheli
vakalar
var
Yorum (1)
KADRİ ÖZBAY
Sizin bu gönülden ifadeleriniz yanında benim söyleyebileceklerim sadece azce düşmek olur. Yalnız Yüce Allaha şükürler olsunki ben ve eşim geçde olsa onu tanıyıp onun iklimini yaşamaya çalışmak bahtiyarlığına eriştik. Allahtan hocamıza sağlıklı uzun ömürler diliyoruz.Size de aynı duygularla saygılar sunuyoruz. Aynur-Kadri Özbay
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir