Medimagazin logo

Hasta çocuklara yatakta eğitim

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesinde hizmet veren ilköğretim okulu, uzun süre hastanede yatan çocukların eğitim ve öğretim ihtiyacını karşılıyor
Hasta çocuklara yatakta eğitim
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesinde hizmet veren ilköğretim okulu, uzun süre hastanede yatan çocukların eğitim ve öğretim ihtiyacını karşılıyor.


Okulun eğitim öğretim faaliyetleri, Mili Eğitim'in amaçlarına ve programına uygun olarak kadrolu öğretmenler tarafından sürdürülüyor. 12 Eylül 1994 tarihinde eğitim öğretime başlayan hastane okulunda, grup eğitim öğretimi, yatakta bireysel eğitim öğretim, servis içi eğitim öğretim ve aile eğitimi gibi dersler veriliyor.


Hastanede 10 gün veya daha fazla kalan öğrencilerin, hastalık ve devam durumlarını bildiren belgeler, elden veya postayla bağlı oldukları okul müdürlüklerine gönderiliyor. Öğrencilerin ihtiyaçları ise Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimliği tarafından karşılanıyor.


Hasta öğrencilerin çoğunluğunu, İç Anadolu Bölgesi'nden gelen öğrenciler oluştururken, Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nden olan öğrenciler de bulunuyor.

Bu dönem öğrencilerinin çok hassas olduğunu söyleyen Hastane Okul Müdürü Sezai Yusufbeyoğlu, uzun süre hastanede kalan öğrencilerin bu uygulama sayesinde derslerden geri kalmadığını vurgulayarak, "Hastane ilköğretim okulunda derslerine devam eden öğrencilerin bağlı bulundukları okullarla işbirliği içindeyiz. Öğrencilerin hastalık durumlarını, devamlılık ve not çizelgelerini okullarına gönderiyoruz. Hasta öğrenciler bu dönemde çok hassas oluyor ve özel ilgi bekliyor. Okullarda mutlaka sanat odası, oyun odası, kütüphane bulunmalıdır. Biz çocuklarımıza elimizden geldiğince en iyi eğitimi vermek için uğraşıyoruz. Ancak okulumuzda kitap ve kırtasiye malzemeleri eksik. Bu konuda hayırsever işadamlarının yardımda bulunmalarını talep ediyoruz'' dedi.


Hasta öğrencilerin psikolojisini ve konumlarını rahatlatmak huzur içinde bir tedavi ortamı yakalamaları için çeşitli oyun ve eğlencelere yer verildiğini belirten Yusufbeyoğlu, "Bu eğlenceler derslerin bir parçası gibi yürütülürken en çok, atari, satranç, dama, dokuztaş gibi oyunlar oynanıyor. Eğitici filmlerle dersler destekleniyor. Öğrencilerin ifade ve beceri derslerinde ise; resim yapma, boyama, oyun hamurlarıyla el becerilerini geliştirici ve dinlendirici çalışmalar yapılmaktadır. Okulun faaliyetlerine paralel olarak çocukların istek ve düşüncelerini, sorunlarını incelemeye yönelik psikolog doktorlar hizmet vermektedir" diye konuştu.


Okulda verilen temel derslerin yanında, ödevli çalışma, testli egzersizler ve değerlendirme şeklinde uygulamalar yapılarak öğrencilerin derslere ilgisinin arttırılması hedefleniyor.


İHA
hasta
çocuklara
yatakta
eğitim
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir