Medimagazin logo

Nusret Fişek Ödülü'nü Diş Hekimleri Odası aldı

İstanbul Tabip Odası'nın 14 Mart Tıp Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği Nusret Fişek Halk Sağlığı Hizmet Ödülü'nü bu yıl İlköğretim Okullarında Ağız ve Diş Sağlığının Kazandırılması Projesi"yle İstanbul Diş Hekimleri Odası (İDO) aldı
Nusret Fişek Ödülü'nü Diş Hekimleri Odası aldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
İstanbul Tabip Odası'nın 14 Mart Tıp Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği Nusret Fişek Halk Sağlığı Hizmet Ödülü'nü bu yıl İlköğretim Okullarında Ağız ve Diş Sağlığının Kazandırılması Projesi"yle İstanbul Diş Hekimleri Odası (İDO) aldı.


İstanbul Tabip Odası'nın Türkiye'de halk sağlığına önemli katkılarda bulunmuş olan Prof. Dr. Nusret H. Fişek'in anısını yaşatmak amacıyla her yıl verdiği Halk Sağlığı Hizmet Ödülü'nü bu yıl İDO kazandı. İDO, sağlıklı dişlere sahip bir nesil yetiştirmeyi amaçlayan proje kapsamında İstanbul'da 33 bin kişiye diş bakımı eğitimi verdi.

İstanbul'da sağlık alanında hizmet veren meslek örgütleri, tıp fakülteleri, belediyeler, sendikalar, SSK bölge müdürlüğü ve il sağlık müdürlüğü gibi kurum ve kuruluşların temsilcilerinden oluşan jüri, bu yıl Nusret Fişek Halk Sağlığı Hizmet Ödülü'ne İstanbul Diş Hekimleri Odası'nı layık gördü.


Halk sağlığı açısından büyük önem taşıyan bu ödülü kazanan proje ilköğretim okullarında ağız ve diş sağlığının kazandırılmasını amaçlıyor. İDO Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Komisyonu, iki yıl önce bu konuda başlattığı pilot çalışmayla da Nusret Fişek Halk Sağlığı Teşvik Ödülü'nü kazanmıştı.

Gaziosmanpaşa ve Kadıköy'deki iki ilköğretim okulunda uygulanan pilot çalışmayla ağız ve diş sağlığı eğitimi konusunda bir model geliştirildi. Bu model, daha sonra 22 okulda hayata geçirildi. Bin 500'ü üçüncü sınıf öğrencisi, bin 200'ü öğretmen olmak üzere 33 bin kişiye ağız ve diş sağlığı eğitimi verildi. Bu çalışmalar kapsamında okullarda tuvaletlerden bağımsız diş fırçalamak amacıyla kullanılan çeşmeler yapıldı, öğrencilere diş fırçalarını ve macunlarını taşıyacakları torbalar dağıtıldı, anketler yapıldı. Her öğrenci iki kez klinik muayeneden geçti. Eğitimler süresince öğrencilere ağız ve diş sağlığıyla ilgili resim, kompozisyon ve şiir ödevleri verildi.


Yapılan muayeneler ve anketler sonucunda, çocukların ağız diş sağlığı bilgi, tutum ve davranışlarında olumlu gelişmeler gözlendiği, kalıcı dişlerin dayanıklılık oranında bir artış tespit edildiği bildirildi.


İHA
nusret
fişek
ödülü'nü
diş
hekimleri
odası
aldı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir