Medimagazin logo

Belediye tıbbi atık konusunda hastaneyi suçladı

Van'ın Muradiye İlçe Devlet Hastanesi'nin tıbbi atıklarını gelişi güzel çevreye dökmesi, ilçede çeşitli tepkilere neden oluyor
Belediye tıbbi atık konusunda hastaneyi suçladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Van'ın Muradiye İlçe Devlet Hastanesi'nin tıbbi atıklarını gelişi güzel çevreye dökmesi, ilçede çeşitli tepkilere neden oluyor.


Muradiye Belediye Başkanı M. Nafiz Ağaoğlu, hastane yönetimini defalarca uyarmalarına rağmen, sözlerinin yerine getirilmediğinden yakındı. Belediye olarak hastanenin önüne tıbbi atıklarının atılıp imha edilmesi için kapalı konteyner bıraktıklarını, ancak hastane personelinin çöpleri normal çöplerin bulunduğu alanlara atmalarına bir anlam veremediklerini anlatan Ağaoğlu, ''Yıllardır hastane yetkililerini uyararak ikaz ettiğim halde, tıbbi atıkları normal çöplere karıştırarak çöpe atıyorlar. Belediye temizlik işçisi, hangisinin normal çöp hangisinin tıbbi atık olduğunu nereden bilecek? Böyle tehlikeli bir duruma, hastanenin bizlere sormadan kendileri çözüm bulması gerekiyor. Maalesef insanların sağlığını düşünmeden, bizzat etrafı kendileri kirletiyor. Bize haber versinler, çukur kazıp imha edelim. Bu hem sağlık hem de çevre açısından hoş bir şey değil" dedi.


Öte yandan, tıbbi atıkların da içinde bulunduğu çöpler, temizlik işçileri tarafından Muradiye Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) önündeki belediyeye ait çöplük alanına dökülüyor. Şırınga, eldiven, serum şişeleri, oksijen maskeleri, laboratuarda kullanılan kan tüplerinin yanı sıra tampon bezlerinden oluşan tıbbı atıklar, daha sonra çocuklar tarafından çöplük alanında karıştırılıyor.
Bu arada, hastane yönetimi, tıbbi atıkların konteyner içine atıldığını ve bunların imhasının belediyenin görevi olduğunu belirtti.


İHA
belediye
tıbbi
atık
konusunda
hastaneyi
suçladı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir