Medimagazin logo

Doktora suçüstü yaptırdı korkudan hastaneye gidemiyor

Kendisinden bıçak parası isteyen doktoru, savcılığa şikayet ederek polise suçüstü yaptıran Şaziye Peker adlı hasta, şimdi doktorlardan çekindiği için hastaneye gidemiyor
Doktora suçüstü yaptırdı korkudan hastaneye gidemiyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Kendisinden bıçak parası isteyen doktoru, savcılığa şikayet ederek polise suçüstü yaptıran Şaziye Peker adlı hasta, şimdi doktorlardan çekindiği için hastaneye gidemiyor.

Peker, Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi genel cerrahi uzmanlarından Dr. Süleyman T.’nin doktor arkadaşlarından göreceği tepkiden korkuyor. 5 aydır bağırsakları dışarıda yaşayan Şaziye Peker, aynı doktorun ilk ameliyat için de bin 500 YTL bıçak parası istediğini, yapılan pazarlık sonucu bin YTL verdiğini öne sürdü. Genç bayan yaşadıklarını Zaman’a anlattı.

Genel cerrah Süleyman T.’nin geçtiğimiz çarşamba günü hapse girmesi nedeniyle vicdan azabı çektiğini aktaran Şaziye Peker, “Benim karaciğerimde kist tespit edildi. Doktor Süleyman T., ameliyat olmam gerektiğini ve bunun için bin 500 YTL vermemiz gerektiğini söyledi. Bu parayı ödeyemeyeceğimizi söyleyerek çok yalvardım. Ama en ufak indirimde bulunmadı. Erzurum’dan babam Bursa’ya gelerek doktorla tekrar görüştü ve 1.000 YTL’de anlaşıldı. Borç bularak, parayı doktora verdik. Hâlâ borcumuzu ödüyoruz. Ancak Süleyman T.’nin yaptığı ameliyatta bağırsaklarım dışarıda bırakılmış. Yaşadıklarımız da doktorun ikinci kez ameliyat yapacağını söylemesi ile başladı.” dedi. İkinci ameliyat için 3 aydır doktorun yanına gidip geldiğini anlatan Şaziye Peker, doktorun, ‘Benim senin gibi 100 tane hastam var. Tatile gideceğim. Senin yüzünden tatil yapmayacak mıyım?’ diyerek tepki gösterdiğini, ardından da 18 Ağustos’ta ameliyat günü verdiğini söyledi. Ancak bu kez de 10 bin YTL bıçak parası istediğini, bunu vermemesi halinde ise ‘Tıp fakültesi’ne sevk ederim, orada da 10 bin dolar bıçak parası isterler.’ diye tehdit ettiğini savundu. Aylardır yaşadıklarından dolayı depresyona girdiğini belirten Şaziye Peker, “Doktorun son çıkışı bana başka alternatif bırakmadı. Yapılacak tek şeyin adaletin kapısına sığınmak olduğunu düşünerek, savcılığa başvurdum.” diye konuştu.

‘Doktorun hapsi beni rahatsız etti’

Doktora suçüstü yaptırmakta mecbur kaldığı için vicdanen rahatsız olduğunu söyleyen Şaziye Peker; “Doktorun cezaevine girdiği gece sabaha kadar ağladım. Halbuki, ailemin ekonomik durumunu kendisine defalarca anlatmıştım. Bana başka bir yol bırakmadığı için benim tedavim böyle bir olayla sonlandı. Şu anda, bağırsaklarım dışarıda olduğu için vücudumun değişik yerlerinde yaralar çıktı. Büyük acı duyuyorum. Doktorun arkadaşlarından çekindiğim için de hastaneye gidemiyorum. Diğer doktorların da bana aynı muameleyi yapacaklarından korkuyorum. Ben kanuni ve ahlaki olmayan bir olayı savcılık nezaretinde tespit ettirdim. Aradan geçen 1 haftaya rağmen hiçbir devlet görevlisi kapımı çalmadı. Çaresizim.” şeklinde konuştu. Hasta olduğu için çalışmayan işsiz babası Ahmet Peker ise, doğru olanı yaptıklarına inandığını kaydederek şöyle, “Aylardır, yaşadıklarımızı bir Allah, bir de biz biliyoruz. Ailecek ruh sağlığımız bozuldu. Dünyada her şey para demek değil. Doktorun cezaevine gireceğini biz bilmiyorduk. Kızım doktor cezaevine girince çok üzüldü.” dedi.

Daha önce de ‘bıçak parası aldığı’ iddiasıyla hakkında iki kez soruşturma açılan ve halen bir soruşturması Bursa Valiliği nezdinde devam eden Süleyman T.’nin avukatı Aylin Göstericiler doktoru şu sözlerle savunuyor: “Ben o hastadan bıçak parası almadım. Aldığım 400 YTL dışarıda kalan bağırsağın içeriye alınması ve ameliyat öncesi kolonoskopi içindir.” Tutukluluk hali devam eden Dr. Süleyman T., “irtikap” suçlamasıyla 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak.

Zaman
doktora
suçüstü
yaptırdı
korkudan
hastaneye
gidemiyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir