Medimagazin logo

Özel'de 150 YTL’ye mal olan porselen diş hastanede ise sadece 16

Zonguldak’ta, günde 300-400 arasında hastanın muayene edildiği Sağlık Bakanlığı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde yaptırılan porselen bir diş, 16 YTL’ye mal oluyor. Sağlık Bakanlığı’na devrinden önce SSK’ya bağlı dispanser olarak hizmet veren Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin Başhekimi Cemal Çakmaklı, geçen yıl Nisan ayında bu göreve atandığını ve ilk etapta randevulu sisteme geçtiklerini söyledi
Özel'de 150 YTL’ye mal olan porselen diş hastanede ise sadece 16
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Zonguldak’ta, günde 300-400 arasında hastanın muayene edildiği Sağlık Bakanlığı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde yaptırılan porselen bir diş, 16 YTL’ye mal oluyor. Sağlık Bakanlığı’na devrinden önce SSK’ya bağlı dispanser olarak hizmet veren Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin Başhekimi Cemal Çakmaklı, geçen yıl Nisan ayında bu göreve atandığını ve ilk etapta randevulu sisteme geçtiklerini söyledi.

9 AYDA 50 BİN HASTA

Sosyal güvencesi olan ve olmayan tüm hastalara 24 saat her türlü hizmetin verilmesi amacıyla Acil Servis Sistemi oluşturulacağını bildiren Çakmaklı, şöyle konuştu:
‘’Merkezimizde, 30 bin YTL harcama yaparak diş ünitesi oluşturduk. Günlük 250-400 olmak üzere 9 ayda 50 bin civarında hastaya hizmet verdik. Bu hastalardan 4 bini porselen diş yaptırdı. Dişçilerde 100-150 YTL’ye yapılan bir dişi biz 16 YTL’ye mal ediyoruz. Aynı kalitede ürün kullanıldığından özel dişçilerle bizim yaptıklarımız arasında fark bulunmuyor. Bugüne kadar bununla ilgili hiçbir şikâyet de gelmedi.’’

Diş teli için başka hastaneye

Hastaların yalnız diş teli konusunda büyük illerdeki hastanelere gittiğini belirten Cemal Çakmaklı, hastanelerine bu konuda bir uzman istediklerini ifade ederek, “Bunun olması durumunda hiçbir hastanın kent dışındaki hastanelere gitmesine gerek kalmayacak. Bu en büyük hedefim’’ diye konuştu.

Bugün
özel'de
150
ytl&#8217
ye
mal
olan
porselen
diş
hastanede
ise
sadece
16
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir