Medimagazin logo

Bakan Akdağ: Doktorların zorunlu hizmeti konusunda gerekeni yapacağız

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, doktorların "mecburi hizmeti" konusu ile ilgili Danıştay'ın herhangi bir kararının kendilerine ulaşmadığını belirterek, "Kuşkusuz ki kararın ne olduğunu görüp ona göre gerekenleri yapacağız" dedi
Bakan Akdağ: Doktorların zorunlu hizmeti konusunda gerekeni yapacağız
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, doktorların "mecburi hizmeti" konusu ile ilgili Danıştay'ın herhangi bir kararının kendilerine ulaşmadığını belirterek, "Kuşkusuz ki kararın ne olduğunu görüp ona göre gerekenleri yapacağız" dedi.


''Beyaz et tüketimini teşvik'' amacıyla Hilton Otel'de düzenlenen akşam yemeğine katılan Bakan Akdağ, gazetecilerin doktorların zorunlu hizmeti konusunda Danıştay'ın aldığı kararı hatırlatarak görüşünü sormaları üzerine, bakanlığa Danıştay'ın herhangi bir kararının henüz ulaşmadığını belirtti.

Akdağ şunları kaydetti:
''Dolayısıyla herhangi bir yorum yapmamız mümkün değil. Bakanlığımıza Danıştay ile alakalı olarak herhangi bir karar ulaşmış değil. Kuşkusuz ki kararın ne olduğunu görüp ona göre gerekenleri yapacağız.
Hükümet olarak, vatandaşımızın sağlık hizmetini görmek açısından hekim konusunun ne kadar önemli olduğunu biliyoruz, bunu herkes biliyor. Hekim olmadan sağlık hizmeti verilmez. Bizim yaptığımız yasanın tek amacı; hekime ulaşamayan vatandaşımıza hekimi ulaştırmaktır. Bu hususta kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz.''

AA
bakan
akdağ:
doktorların
zorunlu
hizmeti
konusunda
gerekeni
yapacağız
Yorum (6)
baran ince
ne gaz ne fren bizzi vitesi boşa almak keser
0
Cevapla
Dr.Cevdett
''Sağlık hizmetlerinde harcamaların yüzde 60’ını personel giderleri oluşturduğuna göre ilk dokunulacak alanı çok aramaya gerek yok.'' Bu oran bana pek inandırıcı gelmedi doğrusu.Defalarca yazıldı, önerilerde bulunuldu sağlık personelinin toplam gelirinin %75'i sabit ödeme(maaş), kalanı performanstan olsun denildi. Böylece performans şişirmeleri asgariye iner denildi, ama dinleyen yok.Bu arada özel sektöre akıtılan parayada dikkat etmek gerek.Herşeyi devletten beklemek doğru değil, vatandaşta akaryakıta nasıl para veriyorsa sağlığı içinde daha fazla katkıda bulunmalı.
0
Cevapla
Dr.Cevdett
''Sağlık hizmetlerinde harcamaların yüzde 60’ını personel giderleri oluşturduğuna göre ilk dokunulacak alanı çok aramaya gerek yok.'' Bu oran bana pek inandırıcı gelmedi doğrusu.Defalarca yazıldı, önerilerde bulunuldu sağlık personelinin toplam gelirinin %75'i sabit ödeme(maaş), kalanı performanstan olsun denildi. Böylece performans şişirmeleri asgariye iner denildi, ama dinleyen yok.Bu arada özel sektöre akıtılan parayada dikkat etmek gerek.Herşeyi devletten beklemek doğru değil, vatandaşta akaryakıta nasıl para veriyorsa sağlığı içinde daha fazla katkıda bulunmalı.SGK ve SB arasındaki iki başlı görüntü imajı bozuyor buna dikkat edilmesi gerekir.
0
Cevapla
CEM
Bence söferi acilen değiştirelim..
0
Cevapla
meraklı hekim
global bütçe ile tüm yıl ödenecek (sgk'nın sağlık bakanlığına)belli olduğuna göre.Sayın Mehmet Demir'in öngörüsü gerçek olmuş demektir. "Kısaca global bütçeleme finansman mekanizması, hizmet sunucu pozisyonunda bulunan Sağlık Bakanlığını hizmet maliyetleri konusunda davranış değişikliğine itmiş görünmektedir. Bunun yanında harcama sınırı baskısına rağmen Sağlık Bakanlığının kurumsal performans uygulamalarından geri adım atmadığını; hizmetin kalitesine, hasta hakları ve güvenliğine yönelik uygulamaları geliştirmeye devam ettiğini görüyoruz. Global bütçelemenin basit formülü gereği (GLOBAL BÜTÇE= FİYAT(VEYA MALİYET) * HİZMET HACMİ) sabit olan bütçeye karşılık Sağlık Bakanlığı hastanelerinin kamusal sorumluluğu gereği artan hizmet hacmini hizmet maliyetlerinin düşürülmesiyle karşılanmaya çalışılmaktadır. Maliyetin düşürülememesi durumunda ise hizmet hacmi düşürülmesi, yani kamu hastanelerinde hastaların geri çevrilmesi veya maliyeti yüksek hizmetlerin yapılmaması gerekecektir."
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir