Medimagazin logo

Yabancı doktor getirtip sağlık kentleri kuracağız

Başbakan Tayyip Erdoğan, sağlıkta yaşanan sıkıntıları aşmak için yeni bir sistem üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Bu çerçevede sağlık kentleri kuracaklarını kaydeden Erdoğan, yabancı doktorların Türkiye’ye hizmet vermesi için yasal düzenleme yapacaklarını söyledi
Yabancı doktor getirtip sağlık kentleri kuracağız
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Başbakan Tayyip Erdoğan, sağlıkta yaşanan sıkıntıları aşmak için yeni bir sistem üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Bu çerçevede sağlık kentleri kuracaklarını kaydeden Erdoğan, yabancı doktorların Türkiye’ye hizmet vermesi için yasal düzenleme yapacaklarını söyledi. Erdoğan, “Böylece hastamız yurtdışına tedavi için gitmeyecek. Doktoru Türkiye’ye getirip, hizmeti ayağa getireceğiz.’’ dedi.

Partisinin Orhangazi teşkilatının 2. olağan kongresinde konuşan Başbakan, Türkiye’yi eğitim, sağlık, adalet ve emniyet olmak üzere 4 temel taş üzerinde yükselttiklerini kaydetti. Erdoğan, “3Y’’ adını verdiği yolsuzluklarla, yoksullukla ve yasakla mücadeleye önem verdiklerini vurgularken, hükümetin icraatlarından örnekler verdi.

AK Parti lideri, ilköğretim öğrencilerine bedava kitap dağıtıldığını, gelecek yıldan itibaren lise öğrencilerine de bu hizmeti vereceklerini dile getirdi. Hortumculara giden kaynağın bu tür hizmetlere aktarıldığını belirten Erdoğan, çocukluklarında kitap bulamadıklarını, teksir kağıtlarıyla basılmış notlarla eğitim yaptıklarına dikkat çekti. Yeni bir uygulama olarak Orhangazililerden okul yapmalarını ve devlete kiralamalarını isteyen Erdoğan, bu sistemle okul eksikliğinin giderilmesini amaçladıklarını anlattı. Vatandaşların okul yaparak devlete kiraya verebileceklerini kaydeden Erdoğan, “Devletten daha sağlam kiracı olur mu? 20-30 yıllığına kiralarsınız, böylece Türkiye genelinde okul eksikliği kalksın. Öğrenciler okul sıralarında tıkış tıkış oturmasın. İkili değil, tekli eğitim olsun. Yavrularımızı sabahın erken saatlerinde okula göndermeyelim, gece geç saatlerde de endişeyle beklemeyelim.” diye konuştu.

Genel seçimlerden sonraki 5 yılda milli geliri 10 bin dolara çıkarmayı hedeflediklerini bildiren Erdoğan, bunun gerçekleşmemesi için hiçbir neden olmadığını söyledi. “Başkaları yapıyor da biz niye yapamıyoruz?” diyen Başbakan, şöyle devam etti: “Tarihte bu olmuş. Buradan Hint Yarımadası’na donanma göndermişsin. Şimdi de olur. Niye olmasın? Bunu hazmedemeyenler var. Kendisine güvenemeyenler yok mu bu ülkede, var. Afedersiniz, kendi korkaklıklarını, kendi ürkekliklerini kalkıp bu iktidara mal etmek isteyenler yok mu bu ülkede, var. Önce onların haddini bilmesi lazım. Bu iktidar Allah’tan başka kimseden korkmaz. Bunu bilmeleri lazım. Bizim iki hesabımız var. Bir halka, iki Hakk’a. Biz bu hesabı vermenin muhasebesini yapıyoruz.”

Zaman
yabancı
doktor
getirtip
sağlık
kentleri
kuracağız
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir