Medimagazin logo

Başesgioğlu: Genel sağlık sigortası herkesi kapsayacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, genel sağlık sigortasının bütün vatandaşları kapsayacağını bildirdi
Başesgioğlu: Genel sağlık sigortası herkesi kapsayacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, genel sağlık sigortasının bütün vatandaşları kapsayacağını bildirdi.

Başesgioğlu, AK Parti’nin Adana Ceyhan İlçe Teşkilatı Kongresi’nde, iktidar olarak göreve geldiklerinden bu yana başarılı çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Genel Sağlık Sigortası hazırladıklarını belirten Başesgioğlu, "Hazırladığımız Genel Sağlık Sigortası, bütün vatandaşları kapsayacak. Çocuklar doğumundan 18 yaşına kadar Genel Sağlık Sigortalı olacak" dedi.

Sosyal güvenlik kurumlarını bir çatı altında toplayacaklarını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Başesgioğlu, bilgisayarlı sosyal güvenlik merkezleri oluşturacaklarını ifade etti.

Daha önce sadece anlaşmalı 300 eczaneden ilaç alan SSK’lıların bir süreden beri istedikleri eczanelerden ilaç alabildiklerini hatırlatan Bakan Başesgioğlu, "SSKlılar artık Türkiye genelinde anlaşma yaptığımız 20 bin eczaneden ilaçlarını rahatlıkla alabiliyorlar. SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur ayrımı da yapılmıyor" dedi.

Türkiye’deki işsizlik oranının yüzde 10 civarlarında olduğunu ve her yıl yaklaşık 750-800 bin gencin istihdam beklediğini ifade eden Başesgioğlu, işsizliğin önlenmesi konusunda çeşitli önlemler aldıklarını ve ekonomideki büyümeyle birlikte istihdamın arttığını kaydetti.

TARIMDAKİ İSTİHDAM
Tarımdaki istihdam oranının yüzde 28’ler civarında bulunduğunu, bu oranın yüzde 5-10 seviyelerindeki AB ülkelerine göre yüksek olduğunu kaydeden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Başesgioğlu, "Biz de tarımı modernleştirmek, birim alandan alınan verimi artırmak ve tarımdaki istihdam oranını düşürmek zorundayız. Ülkemizde tarımdaki istihdam oranını AB ülkelerindeki gibi yüzde 5-10 seviyelerine çekmek durumundayız" diye konuştu.

Hükümet olarak popülist bir politika izlemediklerini kaydeden Başesgioğlu, bir puan düşürdükleri SSK prim ödemelerinin, hazineye 500 milyon YTL civarında ek yük getirdiğini belirtti.


Konuşmaların ardından, kongrede mevcut başkan Ali Alper Boydak’ın hazırladığı tek listeyle seçimlere geçildi.

Kongreye, Mersin Milletvekili Ömer İnan, Adana milletvekilleri Abdullah Torun, Abdullah Çalışkan ve Ali Küçükaydın ile il başkanı Abdullah Doğru ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak da katıldı.

Bakan Başesgioğlu, kongrenin ardından Ceyhan Kaymakamı Ayhan Boyacı’yı makamında ziyaret eti.


Milliyet

başesgioğlu:
genel
sağlık
sigortası
herkesi
kapsayacak
Yorum (8)
aydin sinal
Almanya ve diger avrupa ülkelerinde,kuzey amerikada ihtisas icin en kolay girilecek bölüm olan kadin-dogum branjina neden taa ezelden beri büyük bir ilgi var,benim zamanimda ancak büyük torpilliler girebilirdi.Her ne kadar bagzi som agizlilar paranin önemli oldugunu söyleselerde yurdum hekiminin kadinimizin sagligina verdigi deger burada belli oluyor.sezaryen-normal dogum icinde bir anestesist olarak söyleyeceklerim varda,onlar ayri bir yazi konusu,frankfurtan selamlar
1
Cevapla
Dr.Cevdett
Bu konuyu bakanlık merkezinden oturup yönetmelik çıkararak çözmeye çalışmak akıntıya karşıkürek çekmektir.Jinekoloji dernekleri ve uzmanlarıyla görüşülerek ortak bir çıkar yol bulunmalıdır.Geçenlerde bir kadın doğumcu arkadaş normal doğum yaptırılan hastasının kocası tarafından ''neden sezaryen yapmadın karıma acı çektirdin'' diye az kalsın darp edilecekti.Bakanlığımızın duvarları doğumhanelerdeki bağırtıları, hastanelerdeki saldırıları ve akşamları acillerdeki kavgaları duymayacak kadar kalın.Lütfen akşam saat 20-24 aralarında devlet hastaneleri acillerini tebdili kıyafetle denetleyin.
0
Cevapla
abuz eddin
Ya Aydın Sinal amca;sallamadığın bi konu bu kalmıştı yani onu da tamamladın maşallah.Branş yazmak istemişsin ama branj diye hata olmuş,bir de selam gönderdiğin de yaşadığın şehrin adından sonra bir T daha koymayı da öğrensen!...
0
Cevapla
mustafa tahincioğlu
sayın mehmet demir her yazınızı takip ediyorum mümkün oldukça görüşlerimi ekliyorum.Sut fiyatlarını hastane puanına göre ödemek bence adaletli olacaktır.1-1000 arası puanlandırmada bir hastane 870 puan aldı ise sut çarpanı 0,87 olmalıdır.Bu sayede her özel hastane kendini geliştirecektir.
0
Cevapla
aliye
"SUT fiyatı kadar ilave ücret alınması, sezaryen endikasyonu konmasını kolaylaştıracak ve sezaryen oranındaki azalmayı frenleyebilecektir." benim anlamadığım bir konu var şimdi devlet sezaryen ameliyatların artmasını mı istiyor ki? bildiğim kadarıyla zaten sağlık bakanlığı normal doğumları artırmak ve sezaryen oranını düşürmek istiyordu.bunuda başarmış gibi görünüyor. 68 milyarın %5 inin ne kadar ettiğinin yazar farkında değil sanırım biz o paraları kazanabilmek için imf kapılarında az dilenmedik. şimdi yazar kusura bakmasın o kadar parayı özel hastanelere peşkeş çekip halkın parasını 3-5 patrona yedirmek hiç de lüzumlu değil.eğer sezaryen oranları azaldıysa sezarın hakkını sezara teslim edip sağlık bakanlığını tebrik etmek gerekir.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir