Medimagazin logo

" Dahiliye doktorları pratisyen hekim yerine konulmamalı"

Türkiye İç Hastalıkları Uzmanlık Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve İç Hastalıkları Okul Müdürü Prof.Dr. Kadir Biberoğlu, tüm sağlık kuruluşlarında dahiliye alanında hizmet veren doktorların bir motivasyon açlığı yaşadığını belirterek, "Dahiliye doktorları pratisyen hekim yerine konulmamalı. Birden çok acil hastalıklara bakan başka bir hizmet alanı yok sayamazsınız" dedi
" Dahiliye doktorları pratisyen hekim yerine konulmamalı"
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Türkiye İç Hastalıkları Uzmanlık Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve İç Hastalıkları Okul Müdürü Prof.Dr. Kadir Biberoğlu, tüm sağlık kuruluşlarında dahiliye alanında hizmet veren doktorların bir motivasyon açlığı yaşadığını belirterek, "Dahiliye doktorları pratisyen hekim yerine konulmamalı. Birden çok acil hastalıklara bakan başka bir hizmet alanı yok sayamazsınız" dedi.

Ordu'da iki gündür devam eden ve yaklaşık 100 dahiliye doktoru ile 25 profesörünün katıldığı 'İç hastalıkları kursu' sona erdi. Kurs bitiminde açıklamalarda bulunan Türkiye İç Hastalıkları Uzmanlık Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve İç Hastalıkları Okul Müdürü Prof. Dr. Kadir Biberoğlu, Türkiye'de dahiliye doktorlarının yok sayıldığını, Bakanlık tarafından hazırlanan tüzüklerde bile bunun görüldüğünü, oysa birden çok hastalığı veya acil hastalıklara bakan her doktorun 'dahiliye doktoru' olduğuna dikkat çekti. Bugün ABD'de bile dahiliye doktorlarının 'mumla' arandığını bir dönem yaşandığını belirten Prof.Dr. Kadir Biberoğlu, "En acil durumlarda en başvurulan, ilk gidilen veya ilk getirilen doktor dahiliye doktorudur. Bir dahiliyeci arkadaşımız poliklinikte günde 100-150 hastaya bakmaktadır. Nöbette ise sabaha kadar 850 hastaya bakan arkadaşımız vardır. Bir hastaya en az 5-10 dakika ve yerine göre 15-20 dakika zaman ayrıldığını düşünürseniz dahiliyecinin önemi ortaya çıkar. Dolayısıyla bu kadar yoğun hasta ve yoğun hizmet karşılığında dahiliye doktorları bir pratisyen hekim gibi görülme sorunu yaşamaktadır. Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan uzmanlık tüzükleri bile bunu yansıtmaktadır. O sebeple dahiliyeci arkadaşlarımız bugün müthiş bir motivasyon eksikliği yaşamaktadır" dedi.

Tıp fakültelerinin daha çok dahiliyeci yetiştirmesi gerektiğini de kaydeden Prof.Dr. Biberoğlu, bu uzmanlık alanının yok sayılmasının Türkiye'ye tıp alanında çok büyük kayıplar vereceğini de belirterek, "Yakında halkımızın ellerinde 'Dahiliyecimi İstiyorum' pankartları açtığını görürseniz şaşırmayın" diye konuştu.


memurlar.net
"
dahiliye
doktorları
pratisyen
hekim
yerine
konulmamalı"
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir