Medimagazin logo

Kırıkkale Devlet Hastanesi Başhekimi: Uzman açığımız fazla

Kırıkkale Devlet Hastanesi başhekimliğine getirilen Mehmet Öncel, görevde bulunduğu 6 ayın ve geride kalan 2005 yılının değerlendirmesini yaptı
Kırıkkale Devlet Hastanesi Başhekimi: Uzman açığımız fazla
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Kırıkkale Devlet Hastanesi başhekimliğine getirilen Mehmet Öncel, görevde bulunduğu 6 ayın ve geride kalan 2005 yılının değerlendirmesini yaptı.



Yüksek İhtisas Hastanesi ile hemen hemen aynı kapasitede olduklarını ifade eden Öncel, doktor ve personel açıklarının fazla olduğunu dile getirdi. SSK hastanelerinin, sağlık bakanlığına devrinin gerçekleştirilmesinin ardından bazı sıkıntıların yaşandığını dile getiren Öncel, 2005 yılının son aylarında hasta, ameliyat ve yataklı hasta sayılarında iki kat artışın meydana geldiğini ifade etti.


Geçen yıl yapılan ameliyat sayılarında rekor kırıldığını dile getiren Öncel, "2005 yılında hastanemizde acil serviste tedavi edilen hasta sayısı ortalama 85 bin, polikliniklerimizde günlük ortalama bin 500 hasta, yıllık ise 300 binin üzerinde hasta muayene edildi. Bu rakamlar Yüksek İhtisas Hastanesi'nde daha aşağılarda. Geçen yıl Yüksek İhtisas Hastanesi'nin acil servisinde 65 acil hasta tedavi edilmiş" dedi.



Hastane içerisinde geçen 6 ay süresince doktorlar ve hastane personeli arasında büyük motivasyon sağlandığını söyleyen Öncel, "Yakaladığımız bu motivasyon sayesinde hastanemize başvuran hasta sayısında ve halkımıza sunduğumuz sağlık hizmetinde kaliteyi yakaladık. Hastanemize gelen hastalara ve hasta yakınlarına şu anda bütün hastane personeliyle güler yüzlü, kaliteli bir hizmet sunuyor, iyi davranışlar sergiliyoruz. Hastalarımız Kırıkkale Devlet Hastanesi'ne huzurlu gelip mutlu bir şekilde dönüyor. Hastanemizde bir sıkıntımız yok. İşlerimize konsantre olmuş bir şekilde görev bilinci içerisinde Kırıkkale ve bölge halkına hizmet etmeye devam ediyoruz" şeklinde konuştu.


Yüksek İhtisas Hastanesi ile büyük oranda aynı kapasiteye sahip olmalarına rağmen personel açıklıklarının fazla olduğuna dikkati çeken Öncel, "Uzman hekim sıkıntımız çok fazla. Yüksek İhtisas Hastanesi 250 yataklı bir hastane, biz ise 220 yataklı bir hastaneyiz. Bizim toplam 29 uzman hekimimiz, 72 hemşiremiz ve 341 personelimiz var. Bu rakamlar Yüksek İhtisas Hastanesi'nde 68 uzman doktor, 138 hemşire ve 534 personel olarak değişiyor. Teknik cihaz sıkıntısı hastanemizde yok, fakat teknik personel sıkıntımız var. Bütün bunlara rağmen halkımızın sağlığı için motivasyon sistemiyle elimizden gelen kaliteli hizmeti veriyoruz" dedi.


"BÜTÜN HASTANE PERSONELİ, GÖREVİNİN BİLİNCİNDE, RAHAT BİR ORTAMDA ÇALIŞMAKTADIR"
Bir zamanlar söylentilerin çıktığı tam otomasyona geçme işlemi hakkında açıklamalar yapan Öncel, "Tam otomasyon uygulamasına geçmek için geçtiğimiz Aralık ayı sonunda bir ihale gerçekleştirmiştik. Fakat teknik bazı nedenlerden dolayı tam otomasyona geçme işini ertelemeye bırakmak zorunda kaldık. Önümüzdeki 1 yada 1.5 ay içerisinde teknik problemleri çözüme kavuşturup tam otomasyon uygulamasına geçmeyi planlıyoruz. Sağlık alanı çok kaygan bir zeminde olduğu için yapılan uygulamaların dikkatli yapılması gerekiyor. Biz de bu inançla yapmaya planladığımız uygulamaları ince eleyip sık dokuyoruz" ifadelerini kullandı.


SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesinin ardından bazı alt yapı sorunları yaşadıklarını dile getiren Öncel, "Geçen dönemlerde SSK hastanelerinin yürüttüğü hizmet politikası, en az eleman ile en kaliteli hizmeti verme politikası. Bunun etkisi hastanemizde hala devam ediyor. Bu konuda devir işlemi gerçekleştirildikten sonra alt yapı sorunu yaşadık. Sağlık Bakanlığı tarafından ilimizde uygulanmak üzere aile hekimliği uygulaması var. Bu nedenden dolayı yeni bir şeyler yapmak için erken olduğunu düşünüyoruz. Çünkü ülke genelinde sağlık yeni bir reform aşamasında. Bu reformlar tamamlanmadan bir şeyler yapmak doğru olmaz" dedi.


Son zamanlarda sağlık alanında ülke genelinde yaşanan maddi sıkıntıların Kırıkkale Devlet Hastanesi'ni de sıkıntıya soktuğunu ifade eden Öncel, "Yaşanan maddi sıkıntılardan dolayı döner sermayeler geciktirildi. Hastanemizin yaklaşık olarak fatura edilmiş 3 trilyon alacağı var. Bu sıkıntılar nedeniyle personelin yaptığı işin karşılığı olan döner sermaye hakları ödenemiyor. Tam otomasyona geçilememesinin bir nedeni de bu. Personelimiz işine konsantre olmuş bir şekilde devam ediyor. Fakat destek primleri ödenemediği için zaman zaman aksaklıklar yaşanmakta. Umarız maddi sıkıntılar bir an önce çözüme ulaştırılır" şeklinde konuştu.


Göreve gelmeden önce hastanede disiplin sorunlarının yaşanacağı söylentilerinin çıktığına dikkati çeken Öncel, "Hastanemizde bir disiplin sorunu yaşanmamaktadır. İşini doğru ve yerinde yapan personel üzerinde disiplin adı altında baskı yapılmaz. Ancak işini aksatan, görevini kötüye kullanan personel olduğu zaman gereken işlem ne ise o yapılır. Evet hastanemizde bir rahatlık vardır. Fakat bu rahatlık çalışma ortamının verdiği rahatlıktır. İş aksatma rahatlığı değildir. Bütün hastane personeli görevinin bilincinde rahat bir ortamda çalışmaktadır. Biz sürekli personelimizi motive ederek çalışmaktan yanayız. Maddi sıkıntılar çözüme ulaştırdığı takdirde ise personelimizi daha fazla motive etme imkanı bulacağız" diye konuştu.


İHA
kırıkkale
devlet
hastanesi
başhekimi:
uzman
açığımız
fazla
Yorum (6)
dr.kimbıl
zaten sağlık ta işler yolunda gidiyor derken , menmuniyet oranını % 80 olarak gösterirken bu sizin görüşünüzmü yoksa mevcut durum tespitimi anlamadık,yapılan herşey insan içinse bu görevi ifa edenlerinde insan olduğunu unutmamak lazım,bu kişilerinde çalışma şartları düzeltilip menmuniyet oranını yükseltmek gerekmezmi,yoksa bunlar önemsiz şeylermi?
0
Cevapla
Dr.Cevdett
Sayın Demir sbn.gov.tr'deki ankette sağlık çalışanlarının %84'ü çalışma şartlarının giderek kötüleştiğini ifade ediyor.Bu kanuda ne yapmayı düşünüyorsunuz? Halkın memnuniyeti %80 olsun bu bize yeter mi diyorsunuz? İlahi adalet kul hakkını affetmez bunu asla unutmayın.Bakın 15 yıl öncesinin kudretli paşaları bugün ne durumda.
0
Cevapla
uzman
Uyguladığınız sağlık politikaları tüm sağlık çalışanlarını depresyona sokmuştur. Halk sonuçları birkaç yıl içinde tam olarak görecektir. Hangi tartışma ortamından bahsettiğinizi anlamak mümkün değildir. Ortalık toz duman edilmiş bizden çözüm önerisi bekliyorsunuz, ne yaman bir çelişki içinde olduğunuzun hala farkında değilsiniz. 3.000 tl para ver 300.000 tl ceza kestirt, dünyanın neresinde var böyle bir adalet. Referans aldığınız Allah bile insanlara yaptıklarının karşılığı oranında ceza veriyor. Bu malpraktis sistemini siz ve ekibinizden başka kim getirdi? kiminle ne tartışılacak, söylesenize. Büyük şehirlerde vatandaşın ne çektiğinden hiç haberiniz yok. Sağlık piyasalaşmadı mı demek istiyorsunuz? Gelip İstanbulda bir tur atmanızı öneriyorum. Niyet kötü, akibet kötü, elinize sağlık, sağlık ancak bu kadar sorunlu bir hale getirilebilirdi. Cin fikirlerinizle başardınız, tebrikler.
0
Cevapla
mustafa tahincioğlu
Sayın Mehmet DEMİR yazınızda "yeni anayasada sağlığın korumasının sadece devletin görevi olmadığı, bireylerin de ödevi olduğu vurgusu da tartışılabilir. Ne şekilde olursa olsun bireyin bozulan sağlığını koşulsuz olarak düzeltmeyi görev olarak üzerine almış sosyal bir devletin, bireyin de bazı sorumlulukları olduğunu hatırlatmasında bir sakınca olmayabilir." belirtmişsiniz. Ben şu şekilde anladım.sigara içen bir insan ileride akciğer kanseri olursa sistem onun sağlık giderlerini karşılamayacak. Dişhekimi olarak dişlerini fırçalamayan bir vatandaşın diş tedavilerini üslenmeyecek. Acaba doğrumu algıladım?
0
Cevapla
Serdar Cenk Güvenç
"Sağlıkta geldiğimiz seviye bazı eksiklikler olsa da, fena sayılmaz. Fiili durum yeni anayasada tarif edilebilirse, yüzde 80’e yaklaşan oranda bir memnuniyet sağlamış sağlık alanı, gelecek için anayasal garantiye kavuşmuş olabilir." paragrafına binaen... Bay Mehmet Demir, size sorularım olacak. 1) Dr. önekiniz var ancak Tıp için mi kazanılmış bir ünvan ? 2) Tıp doktoruysanız aktif olarak çalıştınız mı hiç ? 3) Yüzde 80 diye bir memnuniyet belirtmişssiniz ancak kaynak koymaktan acizsiniz (güvenirliliği ve açıklaması tartışmalı olmasına rağmen)... Dolayısı ile resmi kaynak? Cevap yazmaktan kaçınmazsanız memnun olurum.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir