Medimagazin logo

Belediye hastanelerinde 'Döner sermaye işletmesi' kurulması için yasa teklifi

CHP milletvekilleri, büyükşehir belediyelerine bağlı hastanelerde "Döner Sermaye İşletmesi" kurulmasını öngören yasa teklifini Meclis'e verdi.<br />CHP İzmir Milletvekili Hakkı Ülkü ve 39 CHP'li milletvekilinin imzasıyla TBMM Başkanlığı'na "Büyükşehir Belediyesi Kanununa Bir Ek Madde Eklenmesi Hakkında Kanun Teklifi" verildi
Belediye hastanelerinde 'Döner sermaye işletmesi' kurulması için yasa teklifi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
CHP milletvekilleri, büyükşehir belediyelerine bağlı hastanelerde "Döner Sermaye İşletmesi" kurulmasını öngören yasa teklifini Meclis'e verdi.
CHP İzmir Milletvekili Hakkı Ülkü ve 39 CHP'li milletvekilinin imzasıyla TBMM Başkanlığı'na "Büyükşehir Belediyesi Kanununa Bir Ek Madde Eklenmesi Hakkında Kanun Teklifi" verildi. Teklif büyükşehir belediyelerine bağlı hastanelerde "Döner Sermaye İşletmesi" kurulmasını öngörüyor.

Teklifin gerekçesinde şu ifadeler yer aldı: "Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde ve üniversite hastanelerinde 'Döner Sermaye İşletmesi' kurulabilirken, büyükşehir belediye hastanelerinde bu olanak yoktur. Bunun sonucunda bu hastanelerimizde hekimlerimizin tüm mesaileri kuruma bağlanmakta ve randıman artışıyla gelir artışı sağlanamamaktadır. Bu da büyük bir eşitsizliğe sebep olmaktadır.

Ülkemizde şu anda büyükşehir belediyelerine bağlı 2 hastane vardır. Bunlar Ankara Büyükşehir Belediyesi Hastanesi ve İzmir Büyükşehir Belediye Eşref Paşa Hastanesi'dir. Döner sermaye işletmesi olmadan bir hastanenin verimli işletilebileceği inkar edilemez bir gerçek olmalı. Sağlık Bakanlığı tüm hastaneleri 45 yıldır böyle işletmekte; hatta ocaklarına kadar yayılmaktadır.

Hal böyleyken yerel yönetimlerin yataklı tedavi hizmetlerine ciddi bir katkısının olabilmesi, belediye hastanelerinin mali açıdan belediyeye fazladan yük getirmeden varlıklarını sürdürebilmeleri için 'Döner Sermaye İşletmesi' olanaklarından faydalanabilmesi gerekmektedir. Öte yandan hastanelerin tamamının gelecekte büyükşehir belediyelerine devri söz konusuyken ve bu hastaneler döner sermaye işletmesine sahipken, büyükşehir belediyelerimize ait hastanelerde bu eksikliğin giderilmesi ve eşitliğin sağlanması bir zorunluluk olmaktadır."

İHA
belediye
hastanelerinde
'döner
sermaye
işletmesi'
kurulması
için
yasa
teklifi
Yorum (2)
metin metin
hiç vermeseydiniz bari
0
Cevapla
ülkü
çok verdiniz sayın bakanım yarısını size verelim i
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir