Medimagazin logo

Yüksekova’da 20 yıldır doktor

Doktorların gelmek istemediği, gelenin de bir süre sonra gittiği Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde örnek bir doktor, tam 20 yıldır görev yapıyor.
Yüksekova’da 20 yıldır doktor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Doktorların gelmek istemediği, gelenin de bir süre sonra gittiği Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde örnek bir doktor, tam 20 yıldır görev yapıyor.

Yüksekova halkının "İmparator Fatih" lakabını taktığı Dr. Fatih Algur, 1986 yılında ilçeye geldiğinde, meslektaşlarının yine bugün olduğu gibi bölgeye gelmek istemediklerini anlattı.

İki çocuk babası Dr. Algur, öğretmen eşinin çocuklarının eğitimi için 14 yıl önce İzmir’e yerleştiğini ve o tarihten beri ailesinden uzak yaşadığını söyledi. Bayram ve yıllık izinlerinde ailesini görmeye gittiğini belirten Dr. Algur şunları söyledi:

YILDA 15 BİN HASTA

"Geldiğimde buradaki insanların, özellikle çocukların doktora büyük ihtiyaç duyduğunu gördüm. Bu durumdan vicdanen rahatsız oldum ve burada halka hizmet etmeye karar verdim. Burada gerçekten doktora ihtiyaç bulunuyor. Sadece ben yılda 15 bin hastadan fazlasına bakıyorum. Burada gerekli tedavilerini yapıyoruz. Çok acil olanları Van’a gönderiyoruz. Çevre ilçelerden, illerden gelen hastalar da var. Hatta İran ve Irak’tan bile gelenler oluyor. Gücümün yettiği kadar da Yüksekova’da kalıp hastalarıma bakacağım."

Hürriyet
yüksekova&#8217
da
20
yıldır
doktor
Yorum (5)
Mücahit Altuntaş
"Kamunun bu işlevinin özel sektöre devredilip sadece sistemin gözetimi ve düzenlenmesiyle sınırlanmayacağını, sağlıkta dönüşümün ivme kazandırmasıyla büyüyen sağlık sektörünün sadece bugünü değil geleceğini, gelecek kuşakların da yeterince ve layık olduğu düzeyde sağlık hizmeti alması gerektiğini hesaba kattığından şüphemiz yoktur" demişsiniz. Bu güveni nereden alıyorsunuz ? Sağlıkta hastanın kaydı , birinci basmakta hakkaniyetli değerlendirmesi , birinci basmak ile ikinci basmak arasındaki geridönüşüm , sevk kayıt , eşgüdüm yoktur.Öncede yoktu.Ama bu olması gerekir. Sağlıkta son on yılda 5-8kat artan sağlık harmacamaları , SGK nın sürdürülemez açıklamaları ,poliklinik müracatları , acil servisin şişmesi ( lütfen sizin gibi haftanın yazarları arasında olan sayın Cem Oktayın yazısını okuyun ! )etkin nitelikli hizmet doğuramaması , Sağlık çalışanlarının sağlığının bozulması ( lütfen sağlık çalaışanları sağlığı sayfasına bakın ! ), polikilinik sayılarının Avrupa ortalamalarını geçmesi , operasyon sayılarının katlanması , kimsenin memnun olmadığı ve sorunu artıran "performasn" sistemi var. Bunlar böyleyken model alınmaya çalışılan ABD de sağlık harcamalarının artması ve finanasmanında sorunlar yaşanırken, eşit yaygın bir sağlık hizmeti soruları ortadayken sizin "gelecek kuşakların da yeterince ve layık olduğu düzeyde sağlık hizmeti alması gerektiğini hesaba kattığından şüphemiz yoktur" açıklamanızı anlamak zordur. Üniversitelerde sürekli bir tam gün karmaşası vardır.Çözülemiyor. Sağlık sistemi performasn sistemiyle hiç olmadığı kadar karmaşık , maliyetli , akıldışılığa niteliksiz çok yoğun işleme sürüklenmiştir. Medimagazinde yazılan yazıları okumanızı , yorumları takip etmenizi rica ediyorum. Saygılarımla.dr.Mücahit Altuntaş
0
Cevapla
Dr.Cevdett
'' Hastaneler hasta değil müşteri kapma yarışına girmişçesine rekabet hâlinde. '' Yazar böyle diyor. Maalesef daha önce pek çok yerde de yazdığım gibi artık 'insan bedeni üzerinden para kazanılan bir META' olarak görülmektedir. Bu anlayış materyalist bir yaklaşım olup kapitalist sistemin kaçınılmaz sonucudur. Maalesef bunu gerçekleştirenler de kendilerine zamanında destek verdiğimiz muhafazakar idarecilerdir.
0
Cevapla
ÖMER HAYYAM
SAYIN YAZAR BU YAZIYI YAZANA KADAR, MESLEKTAŞLARINIZIN VE EMRİNİZDEKİLERİN GÖREVLERİNİ YAPMASINI SAĞLASAYDINIZ http://www.medimagazin.com.tr/hekim/yerel/tr-tokatta-hastanelere-10-ayda-22-milyon-basvuru-2-23-54777.html HABERİNDE OLDUĞU GİBİ 3,9 MİLYON (600 BİN + 10 AY) TOPLU HALDE ŞEHİR HALKINI CHECK-UP TAN GEÇİRME OLMAZDI. *** TOPLANMIŞ VERGİLER HEBA EDİLMEZDİ *** DEVLETİ VATANDAŞ + İDARE EL ELE VERİP SOYANA ÇEVİRİYOR 3,9 MİLYON (600 BİN + 10 AY) MALİYECİLİK MALİYE HESAP İŞTE ORTADA DEMİ !!! -------------------
0
Cevapla
sevimli
Sayın yazar,Maliye bakanlığınca,silahlı kuvvetler mensubu,hukukçuların emekli maaşları söz konusu olunca bütçeye bir sıkıntı yaratmadığı yaklaşımını,emekli doktorlar söz konusu olunca bütçe sorunu öne sürüldüğünü görüyoruz.Emekli doktor maaşı çalışan doktor maaşınında en önemli belirleyicisi olduğu açıktır.Konumunuz gereği öncelikle bu konuda bir yazı ile şahsi düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız.Bu bizi çok memnun eder.Saygılarımla.
0
Cevapla
m
Sağlık Bakanlığı hizmeti veriyor Çalışma Bakanlığı hizmeti alıyor. Alırken de pazardan mal alma mantığı ile alım yapıyor. Bu system belki Ulaştırma, Tarım, Kültür Bakanlığına uyar ama sağlıkta her yanından "zırt" demektedir. Kendi aklınca para harcamasını bilen bürokratlar onlara benzeyen danışmanlar kendi kendilerine gelin güvey olup fiyat saptamaları yapmaktadırlar. Bu işin esas arz tarafını oluşturan hekimlere ise soran yok. Onlar, 4000 yıllık mesleğin sahibi Hekimler den çok çalışmaları ve bu şizofrenik sisteme para kazandırmaları bekleniyor. Sanki fabrikada üretimde çalışan işçiler gibi. Halka da işte sizi doctor zülmünden kurtarıyoruz reklamı yapılarak kamuoyu yaratılıyor. Hekimlerin kamu oyu yaratacak maddi imkanları olmadığından ve devlet imkanlarıyla mücadelenin çok zor olduğu bilindiği halde uygulama tek taraflı gidiyor. Kalite kontrolü, meslek sigortası vs vs gibi kafa karıştıran tekerleği tersine çevirmeye çalışan yönetmeliklerle hekimler gitikçe daha zor durumda bırakılarak bir nevi intikama maruz bırakılıyorlar Köşe yazarı geçinenler de körlemesine durumun kıyakçılığını yapmaktalar Ulaştırma , askeri uyduruk belediye yatırımları hiç sorgulanmamaktadır. Sanki onların maliyetleri normalmiş ve çok gerekliymiş. Bilinmeliki hekimlik yaşatmayla uğraşır Askerlik öldürmekle. Hekimin iradesi dışında zorlama sistemlerin yaşaması doğaya aykırıdır. Doğaya aykırı sistemlerin yaşama şansı yoktur.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir