Medimagazin logo

İlk defa atanacak doktor, eşinin yanına nasıl atanır?

Trabzon ilinin bir ilçesinde doktor olarak çalışıyorum. Eşim bir yıl önce tıp fakültesinden mezun oldu ve mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmuyor. Eşim, eş durumundan nasıl tayin yapabilir?
İlk defa atanacak doktor, eşinin yanına nasıl atanır?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
SORU: Trabzon ilinin bir ilçesinde doktor olarak çalışıyorum. Eşim bir yıl önce tıp fakültesinden mezun oldu ve mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmuyor. Eşim, eş durumundan nasıl tayin yapabilir?

CEVAP: Sağlık Bakanlığı Atama ve nakil yönetmeliğinde;

"Bakanlığın sağlık hizmetleri sınıfı kadrolarına aday memur olarak atama ilk defa atamadır. İlk defa atamada uzman tabip, tabip, diş tabibi ve eczacı kadrolarına atanacaklar kur'ayla, diğerleri genel hükümlere göre sınavla atanır. İlk defa atamada atama dönemi yoktur. Bakanlık ihtiyaç duydukça açık bulunan kadrolar ile atama usul ve esaslarını ilan eder. İlan edilecek kadrolar; illerin o unvan ve branşlardaki doluluk oranlan esas alınarak en alt hizmet bölgesinden başlamak üzere belirlenir." hükmü mevcuttur.

Sağlık Bakanlığı Trabzon ili için kadro açtığı takdirde eş durumunuzu belgelendiren evrak ile Trabzon iline atama talebinde bulunabilirsiniz. Şayet Trabzon için kadro açılmaz ise önce bir başka ile kura ile atamanızı yaptırıp, akabinde Ocak, Nisan, Temmuz veya Ekim ayı tayin dönemlerinde eş durumu nedeniyle tayin talebinde bulunabilirsiniz.


memurlar.net
i̇lk
defa
atanacak
doktor
eşinin
yanına
nasıl
atanır?
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir